Haberler

Emniyet Müdürü ile Belediye Başkanının Futbol Kavgası

Güncelleme:

Balıkesirspor-Samsunspor maçında Balıkesir'in MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok ve yeni Emniyet Müdürü Feridun Boz birbirine girdi.

PTT 1. Lig’de Balıkesir Atatürk Stadı’nda oynanan ve 2-2 sona eren Balıkesirspor- Samsunspor maçında protokol tribününde olay çıktı.  Balıkesirspor'un 56'ncı dakikada Lalawele ile kazandığı golden sonra Balıkesir'in MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, gol sevinciyle ayağa fırlarken, yeni Emniyet Müdürü Feridun Boz'un Ok'u, "Otur yerine" diyerek sert bir dille uyardığı öğrenildi. Ok'un bu uyarıya aynı sertlikle karşılık vermesi üzerine tarafların birbirlerinin üzerine yürüdüğü, yumruklaşma aşamasına gelen olayın Vali Ahmet Turhan, maçı izlemeye gelen İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve Balıkesirsporlu yöneticiler tarafından güçlükle önlendiği bildirildi.

MHP'Lİ BAŞKAN: EMNİYET MÜDÜRÜ HOMURDANIYORDU

Balıkesir'in MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, maç sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunurken, Emniyet Müdürü Feridun Boz'u sert sözlerle eleştirdi. Başkan Ok, "Emniyet Müdürü (Feridun Boz) arkamda 'Balıkesirsporlu futbolcular her şeye itiraz ediyor' diye homurdanıyordu. Balıkesir Emniyet Müdürü devletin emniyet müdürüdür. Bunu tüm Türkiye duysun. Emniyet müdürlerinin niye sürüldüğü, yargıya niye bu kadar baskı yapıldığı işte bugün ortaya çıkıyor. Balıkesirspor'un bugün emeği çalınırken, Emniyet Müdürü de bizim futbolcuları 'her şeye itiraz ediyorlar' diye eleştiriyor. Bunu kulaklarımla duydum. Paralel devlet kendini Atatürk Stadı'nda göstermiştir. 286 biletli Samsunspor taraftarı vardı. Samsun Emniyet Müdürünün bir telefonu ile tribünler polis tarafından biletsiz seyircilere açıldı. Balıkesir halkı Balıkesirspor'una sahip çıkacaktır. Balıkesirspor, üzerinden birilerinin siyaset yapmasına izin vermeyecektir. Emniyet Müdürü devletin emniyet müdürü olmadığını göstermiştir. Böyle bir emniyet müdürü benim yanımda emniyet müdürü değildir" dedi.

"DÖN ÖNÜNE DEDİ Mİ?" SORUSU

Başkan Ok, bir basın mensubunun "Emniyet müdürü golden sonra size 'Dön önüne' dedi mi?" şeklindeki soruya şu karşılığı verdi:

"Bakın benim için en ağır söz şudur. Emniyet Müdürü Balıkesirsporlu futbolcunun haksız yere kırmızı kartla atılmasını eleştireceğine karara itiraz eden futbolcularımızı eleştiriyor. Burada bana ne dediği önemli değil. Balıkesirspor Balıkesir'i temsil ediyor. Ben de Balıkesir'i temsil ediyorum, Balıkesir'in belediye başkanıyım. AKP tam dikta rejimine gidiyor. Bu gidiş onların sonunun başlangıcıdır."

Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk de Başkan Ok gibi tribünlerin emniyet kanalı ile biletsiz Samsunspor taraftarına açıldığını yineledi. Aktürk, "Bizim taraftarımız geçen hafta burada her türlü eziyeti çekerken yönetime bağırıyorlardı. Ama biz efendiyiz, susuyoruz. Bizim sinirlerimizi kaldırmasınlar. Kapılar emniyet kanal ile açıldı ve biletsiz olarak tribünlere girdiler" dedi.

"AZ DAHA BENİ TRİBÜNDEN AŞAĞI ATIYORLARDI"

Samsunspor Başkanı Emin Kar protokol tribününde ki olayların hoş olmadığını belirtirken, "Ben böyle bir şey görmedim. Ondan sonra "olaylar olmasın" deniyor. Olay kendi aralarında ki husumetten kaynaklandı. Bana yönelik değildi ama beni de az daha tribünden aşağı atıyorlardı. Böyle bir şey olabilir mi? Misafir takımın başkanına böyle davranılır mı? Ayıp, yazık günah. Şunu da söyleyeyim hiç misafirseverlik görmedim" dedi. Kar, bir dönem Balıkesir Emniyet Müdürlüğü de yapan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın kendi konuğu olarak maça geldiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesirspor Samsunspor İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

polis kes sesinifikret_601121@hotmail.com:

emniyet müdürüne ne oluyor, kendini balıkesirin sahibi sanıyor,alt tarafı bir memur fazla hoplamasın

20
13
yanıtYanıtla
mehmet temelmert-balkes@hotmail.com:

başkanım gönlün rahat olsun Balıkesir arkanda sandıkta gömeceğiz allahın izniyle Balıkesir hırsızlara kalmayacak

26
6
yanıtYanıtla
Mustafa Hamzaalioğlum.hmzalioglu@gmail.com:

Sen tam bir şarlatan olmuşsun ..Şurada 1 ayın kaldı ..Balıkesir de sokağa çıkamayacaksınn ..Baban yaşında adama AKP nin militanı diyorsun ..O adamı orada dövselerdi ne yapaçaktın ...İftira atıyorsun ...Yalancı başkan ..

11
19
yanıtYanıtla
Emekliwwwergun_cetinel@hotmail.com:

Millyetçi olsun, ayakkabı kutusu olmasın yeter. Rantçı menfaatçi değil yaa...

21
8
yanıtYanıtla
KAMAŞULLAHabdulaga@hotmail.com:

ee piyangodan çıkan belediye başkanı bu kadar olur.... bu gerizekalı cehapeliler sayasinde başkan oldu.......

5
22
yanıtYanıtla
KAMAŞULLAHabdulaga@hotmail.com:

bu ismail ok kadar basiretsiz beceriksizzz bi iş yapmaz ... başkan balıkesire gelmedi daha önce.....

8
18
yanıtYanıtla
KAMAŞULLAHabdulaga@hotmail.com:

adi herif balıkesire 5 yıldan beri hiç bişey yapamdın bir üst geçit yaptın dillere destan onada pnerdeyse üçüncü boğaz köprüsü yetişiyodu... terbiyesiz ..........

5
20
yanıtYanıtla
BLKSİRLİekrem@hotmail.com:

BALIKESİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN İSMAİL OK'TAN ALLAH RAZI OLSUN.ALLAH BAŞARILARINI DAİM KILSIN. MİLLETİN OYLARINA LÜTFEN PİYANGO DEMEYELİM. HERKES KASET PARTİSİNDEN YANA HERHALDE. MERAK ETMEYİN SİZE BIRAKMAYACAĞIZ BU MEMLEKETİ.........

18
6
yanıtYanıtla
Türkiyemisafir@hotmail.com:

Helal olsun İsmail Ok'a sadece Balıkesirsporlu değil tüm şehre sahip çıkıyor.Emniyet müdürüne gelince atılan Balıkesir golü zorunuza mı gitti yoksa halkın değil hükümetin emniyet müdürümüsün!

10
14
yanıtYanıtla
KAMAŞULLAHabdulaga@hotmail.com:

30 marttan sonra 10 tl verip bilet alıp açıkta izlersin artık maçları....sen protokole yakışmayan bir zavallısınnn.... öğretmenkende böleydinnn

8
15
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title