Haberler

Samsunlu Balıkçılar 'Vira Bismillah' Dedi Yeniden

Samsunlu balıkçılar, av yasağının kalkmasının ardından dün gece denize açıldı.

Samsunlu balıkçılar, av yasağının kalkmasının ardından dün gece denize açıldı. Geçen 15 Nisan'da başlayan av yasağının dün geceden itibaren kalkmasının ardından balıkçılar da mesaiye başladı. Samsun Dereköy balıkçı barınağından gece yarısı tekneleriyle denize açılan balıkçılar, 'Vira Bismillah' dedi. Gecenin ilerleyen saatlerinde belirlenen bölgede ağlarını denize atan balıkçılar, yaklaşık 3 saat süren yoğun çabanın ardından ağları topladı. Ağlara takılan istavrit ve palamutları tekneye çeken balıkçılar, yeni av sezonundan umutlu olduklarını dile getirdi. Sezonun herkese hayırlı olmasını dileyen kaptan Dursun Yıldız, "İlk gün beklediğimiz yoğunlukta balık olmadı. Ancak önümüzdeki günlerde balığın daha bol olacağını ümit ediyorum" dedi. Yakalanan istavrit ve palamutlar ise kıyıya çıkarılarak tezgahtaki yerlerini aldı.

Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, sabah itibariyle balık haline bin kasa palamut, 2 bin kasa da istavrit geldiğini söyleyerek, "İlk gün için umutlu olabiliriz. Balığın bol olduğunu denizde görebiliyoruz. Palamut ve istavrit ile sezon başladı. Denizde hamsi de var. En doğal besin balık. Doğal beslenmenin de tek yolu balık yemekten geçiyor. Bu sezon vatandaşlar bol ve ucuz balık yiyecekler" dedi.

Palamutun tanesi 5 TL'den satılırken, istavritin kilosu 3 TL'ye alıcı buluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dereköy Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title