Haberler

    Samsung Z Yine Olmadı!

    Samsung'un Tizen ile çalışması planlanan ilk akıllı telefonu Z, kendisini bekleyenleri yine üzdü!

    Samsung, geçtiğimiz gün Tizen OS ile çalışacak olan ilk akıllı telefonu Samsung Z'nin çıkış tarihini ertelediğini açıkladı. İlk olarak Rusya'da piyasaya çıkması beklenen telefonun daha ileri bir tarihte çıkacağı açıklaması ise, firma için pek de iyi bir durum değil.

    Samsung'un özellikle Google'ın Android işletim sistemine aşırı bağlılıktan kurtulmak isteği düşünülür ise, durumun ciddiyeti daha da artıyor. Güney Koreli firma, açık kaynaklı ve Linux tabanlı işletim sistemi Tizen'i kullanarak, marketin hakimi konumundaki yazılım firmaları Google ve Apple'a karşı durmayı hedefliyordu. Önce Haziran ayında Samsung Z ürününün markete çıkacağı açıklanmış ama daha sonra, akıllı telefonun üçüncü çeyrek içerisinde Rusya marketinde gözükeceği söylenmiş idi.

    Ancak, e-posta aracılığı ile yapılan bir açıklamada Samsung, "Tizen ekosisteminin güçlendirilmesi" için Samsung Z'nin çıkış tarihinin belirsiz bir tarihe ertelendiğini belirtti. Firma, Tizen Association ile beraber çalışarak işletim sistemini geliştirmeye devam edecek ancak belirgin bir zaman çizelgesi verilmemiş durumda. Tizen Association'ı oluşturan üyelerin arasında ise, Fujitsu ve Panasonic gibi telefon üreticilerinin yanı sıra, DoCoMo, Orange ve Vodafone gibi servis sağlayıcıları ve Intel bulunuyor. Ancak, DoCoMo ve Orange dahil olmak üzere bazı Tizen destekleyicileri, Tizen desteğini her an geri çekebilirler.

    Samsung, Tizen telefonu Samsung Z'nin bir prototipini, bu yılın başlarında San Francisco'da düzenlenen geliştiriciler konferansında tanıtmıştı ve Tizen'in kullanımını televizyon ve diğer cihazlara yaymayı planladığını söylemişti. Şimdilik ise, sadece firmanın kamerası ve akıllı saat serileri Gear 2 ile Gear Neo, Tizen sistemini kullanacak şekilde tasarlanmış durumda...

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Rusya Federasyonu Samsung Google Linux Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title