Haberler

    Samsung'tan 6 İnç'lik 4k Amoled Ekran Geliyor

    Telefonlarımıza 4K video kayıt özelliği gelmişti.

    Mahmut Saral - -

    Son yıllarda 4K kayıt ve görüntüleme teknolojileri üzerine yaşanan birçok gelişme var. Gündelik kullanıma baktığımızda ise, henüz 4K video kayıt ve izleme alışkanlıklarının çok düşük olduğunu, zaten 4K televizyonların da hem çeşit olarak az hem de fiyat olarak yüksek seviyelerde olduğunu görüyoruz. Tabii ki yeni çalışmalarla çeşit artacağı gibi fiyatlarda da düşüşler yaşanacaktır.


    İşin akıllı telefon tarafına baktığımızda, özellikle son 1 yıl içinde çıkan birçok telefonda 4K video kayıt özelliği bulunuyor. Birkaç dakikalık aralıksız kayıt özelliği sunan bu telefonlar, 4K çekim için henüz yolun başında sayılır. Kayıt kısmını bir kenara bırakırsak, şimdi de 4K görüntüleme teknolojisinin yolda olduğunu söyleyebiliriz.


    Güney Koreli teknoloji firması Samsung, sıradaki akıllı telefon ve phablet'leri için yeni bir görüntüleme teknolojisi üzerinde çalışıyor. Gelen bilgiler, Samsung'un önümüzdeki ağustos ayında Ultra HD (4K) çözünürlük sunan ve 700ppi değerinin üzerinde bir 5.9 inç'lik Amoled panel hazırladığı yönünde. İlk olarak ne için mi? Eğer bir sürpriz olmazsa, hemen takip eden eylül ayında duyurulması beklenen Galaxy Note 5 için.


    Tabii 4K görüntü paneli birçoğumuzu heyecanlandırıyor belki, ancak öte yandan artan çözünürlük ve detay seviyesini göz önüne alınca harcanan gücün altından kalkabilecek bataryayı nasıl ayarlayacaklar, bu da merak konusu şu an...


    Bu arada, bir süre önce Sharp ve LG'den de 4K ekran paneli üzerine çalışmaların olduğuna dair bilgiler gelmişti.


    Samsung'un şu anki güncel phablet modeli olan Galaxy Note 4, piyasada mevcut. Note 4, geliştirilmiş S-PEN kalemi ve 1440 x 2560 çözünürlük sunan 5.7 inç değerindeki ekranıyla dikkat çekiyor.



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Galaxy Note Samsung Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title