Haberler

    Samsung Artık Piyasaya Daha Az Model Sürecek

    Akıllı cihaz pazarında küresel rekabet, düşen karlar ve lojistik sorunları, Samsung'u tasarladığı modelleri biraz azaltmaya götürüyor.

    Akıllı cihaz pazarında küresel rekabet, düşen karlar ve lojistik sorunları, Samsung'u tasarladığı modelleri biraz azaltmaya götürüyor.

    Samsung dünyanın en büyük akıllı cihaz üreticisi, bu bir gerçek. En büyük akıllı telefon pazar payına sahip Güney Kore'li sektör lideri, ne yazık ki son zamanlarda sağlam rakiplerinden dolayı sıkıntı çekmeye başladı. Bunun sonucu olarak gelecek seneden başlayarak akıllı cihaz modellerinde üçte bir kadar bir azaltmaya gidecek.

    Wall Street Journal'daki bir habere bakılırsa, Samsung'un son senede azalan kar oranları ve pazardaki yükselen rekabet, firmayı zor durumda bırakıyor. Yıllar boyunca farklı segmentlerde birbirine benzeyen ama kaliteli tonla model ile rafları dolduran ve tüketicilerin ilgisini çeken Samsung, artık çok miktarda modelin getirdiği lojistik sorunlarını da ciddiye almaya başlamış.

    Sadece Galaxy ailesinde bile üst seviyede S5, S5 Active, Note 4 ve Alpha gibi dört farklı modeli bulunan firma, orta ve alt seviyelerde birbirine benzerliği yüzünden ayırtedilmekte zorlanılan ve artık hepsi çok başarılı şekilde satamayan bir çok modele sahip. Bu sebeple model miktarını %30 kadar azaltacak ama bu stratejinin karlılığa nasıl yansıdığını ancak 2-3 sene içinde görebileceğiz.

    Tabii Samsung sadece akıllı telefon üretmiyor, her alanda bezi olan firma mesela son olarak 360 derece video çekim yapabilen bir kamera tanıttı.

    The post Samsung Artık Piyasaya Daha Az Model Sürecek appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Güney Kore Samsung Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title