Haberler

    Samsung Akıllı Telefonların Pil Ömrünü 2 Katına Çıkaracak!

    Güney Koreli üreticinin pil konusundaki teknolojisi daha fazla kullanım süresi sağlayacak.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Kullanıcıların akıllı telefonlarda en çok şikayet ettiği konu pil ömrü. Bu noktada tüketiciler telefon şarjlarının daha fazla dayanmasını istiyor. Yapılan bazı atılımlar var, bunlardan biri ise Samsung'a ait. Koreli şirket yaygın olarak kullanılan lityum iyon pilden iki kat daha fazla enerji yoğunluğuna sahip olan yüksek kristal grafen kaplama silikon katot malzemesini geliştirdi. Bu araştırma online bilim dergisi olan Nature Communications'ta yayınlandı.


    Lityum iyon pil ilk olarak 90'lı yılların başında ortaya çıktı. Katot ve anot malzemesi sınırları nedeniyle pil yapısının optimizasyonu kapasite geliştirilmesi üzerinde yapıldı. Kapasite gelişimi kullanım süresini arttırmak için en iyi yol olsa da, mobil cihazlar ve elektrikli otomobil pazarının büyümesi yeni pil teknolojilerinin araştırılmasını etkiledi. Bunlarla birlikte şarj ve deşarj tekrarına azalan teknik bir sorun var.


    Araştırma raporlarına göre Samsung bu işi çözmüş. Şirket silikon yüzeyde fiziksel gücü ve iletkenliği yüksek olan grafen (Karbon atomunun altıgen yapıda dizilmiş formu. Kurşun kalemlerde bulunuyor) kaplaması kullanarak katot materyali ortaya çıkardı. Raporda araştırma ekibinin şarj ve deşarjda yapı çöküşünü engellemek ve hacim genişlemesi için grafen tabakası ile yapıyı sentezlemeyi başardığı belirtilmiş. Diğer bir deyişle grafen tabaka dayanıklılığı arttırıyor. Başta da bahsettiğim gibi bu malzeme lityum iyon pilden iki kat daha fazla enerji sağlayan bir çözüm.


    Samsung yeni teknolojinin mobil cihazlara, elektronik ürünlere ve elektrikli otomobil sektörüne önemli bir değişiklik getireceğini umuyor. Diğer yandan şirket kendini rakiplerinden biraz daha farklılaştırabilir. Güzel bir gelişme olmasına rağmen endüstri gözlemcileri yeni pil teknolojisinin ticarileştirilmesi için iki ya da üç yıl gerekeceğini söyledi. Yabi biraz daha beklemek lazım.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Samsung Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title