Haberler

Samsun5başbakan Erdoğan Konuştu

Samsun'da 'Milli İradeye Saygı' mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olaylarına değinerek, "Onlar milyonlarca tweet atsınlar, bizim tek bir besmelemiz oyunları bozar."

Samsun'da 'Milli İradeye Saygı' mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olaylarına değinerek, "Onlar milyonlarca tweet atsınlar, bizim tek bir besmelemiz oyunları bozar. Onlar yıksınlar, bizim tek bir la havlemiz bütün tuzağı bozar. Onlar camiye ayakkabıyla girsinler, camilerimizde içki içsinler, başörtülü kızlarımıza el uzatmaya kalksınlar, bu milletin bir duası onların bütün hesaplarını alt üst eder" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara, İstanbul ve Kayseri'nin ardından Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda 'Milli İradeye Saygı' mitinginin dördüncüsünü yaptı. Bugün LYS dikkate alınarak mitgin saat 17.00'de başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki yaklaşık 50 bin kişinin 'Başbakan Erdoğan' sloganlarıyla kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Milli İradeye Saygı' mitinginde muhalefeti eleştirerek Gezi Parkı olaylarına değindi. Konuşmasına "Güneşin doğduğu şehir Samsun'dan, Kurtuluş Mücadelesi'nin başladığı şehir Samsun'dan, Karadeniz'in lokomotifi Samsun'dan tüm Karadeniz'i tüm Türkiye'yi gönülden selamlıyorum" diyerek başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Karadeniz söyleyeceği neyle söyler" diye sordu ve şunları söyledi: "Karadeniz söyleyeceği kemençe ile söyler, sazla söyler, türküyle söyler. Karadeniz söyleyeceğini tulumla söyler. Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi İskoçya gaydası ile söylemez. Karadeniz vandallara söyleyeceğini çoktan söyledi. Ne diyor bizim uşaklar; Devirdik biraları, yaktık arabaları, cam çerçeve indirip kandırdık insanları, ağaç mağaç diyerek kandırdık biz onları." Karadeniz'in haftalardır dolduğunu belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Karadeniz doldu. Doldu ama taşmadı. Taşkınlık yapmadı. Siyasette söyleyeceğini sandıkta söyledi. İnşallah yine sandıkta söyleyecek. Cumartesi Ankara'da, Pazar İstanbul'da 1.5 milyon insan seslerini dünyaya duyurdu. Şimdi sıra Samsun'da. İşte Samsun'un cumhuriyet meydanı tıklım tıklım dolu. Sizlere sesleniyorum bakalım ne diyeceksiniz? Taksim, Ankara, Türkiye, dünya duyar mı? Samsun demokrasiye sahip çıkıyor muyuz, sandığa, milli iradeye, Türkiye'ye sahip çıkıyor muyuz? Bizimle misin Samsun? Bir miyiz, kardeş miyiz Hep birlikte Türkiye miyiz Samsun ? Allah'ın izniyle bu iş bitmiştir" dedi.

Kalabalıktan 'Evet' yanıtı alan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizin şu gür sesiniz var ya Türkiye üzerinde hesabı olanların planlarını bozmuştur. Televizyonlardaki yayınları falan hiç kafanıza takmayın. Bunlar İstanbul'daki muhteşem karşılaşmayı görünce oyunları bozuldu, hesapları altüst oldu. Ben Ankara mitingimizde 'Biz sabırla direniriz, itidalle direniriz, ellerimizi semaya açıp duamızla direniriz' dedim. Onlar milyonlarca tweet atsınlar, bizim tek bir besmelemiz oyunları bozar. Onlar yıksınlar, bizim tek bir la havlemiz bütün tuzağı bozar. Onlar camiye ayakkabıyla girsinler, camilerimizde içki içsinler, başörtülü kızlarımıza el uzatmaya kalksınlar, bu milletin bir duası onların bütün hesaplarını altüst eder. Bu milletin sabrı her şeye galip geldi, kurulan tüm tuzakları alt üst etti. Olaylar başladığında içerdeki bazı medya, sanatçılar sözüm ona, yazarlar sözüm ona, bazı sözüm ona aydınlar, hatta bazı ülkelerin liderleri 'Ağaç, Gezi Parkı, polis şiddeti, demokrasi, hukuk, özgürlük' dediler. Yakılan polis otolarından, yakılan araçlardan, kamu kurumlarına yapılan saldırılardan bahsetmediler. Utanmadan hala bunları kalkıyorlar Gezi Parkı'na sahip olmaktan bahsediyorlar. Bunların derdi ağaç mıydı? Derdi ağaç olan ağaçları devirir miydi? Bunu Tayyip Erdoğan'a karşı yapıyorsunuz. Erdoğan'ın başında olduğu iktidar 10 yılda 2 milyar 800 milyon ağaç dikmiş. Sizin nerede bir dikili ağacınız var."

CHP'lilerin kendilerine çevrecilik dersi vermeye kalktığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu CHP zihniyeti çöptür, kirliliktir, susuzluktur, hava kirliliğidir, bereketsizdir. Onlar iktidarken bu ülkede yağ, ekmek kuyrukları vardı. Şu anki genç kardeşlerim AK Parti iktidarında tokluğu gördüler. Yokluğu bilmiyorlar. O yüzden ayırt edemiyorlar. O gençlere seslendim; Bu Ak Parti iktidarında göremediğiniz ne? Söyleyemediler bir şey. Hatta bir tanesi 'Başörtüsü yüzünden yurtdışına çıktım. Ülkeye sizden sonra döndüm' dedi Hani özgürlüktü? Bu sabah bir baktım. CHP'liler toplanmış bir araya özgürlükten bahsediyor. Ne özgürlüğü ya. Sizin olduğunuz yerde özgürlük mü olur. Özgürlük AK Parti iktidarında başladı. Karşımızda CHP, MHP vardı. Onlara rağmen bu mücadeleden millet olarak galip çıktık." Konuşmasında Gezi Parkı eylemlerine değinmeye devam eden Erdoğan 'Zahide Nine'ye övgüler yağdırarak konuşmasını sürdürdü. Başbakan Erdoğan, "Elinde molotof olan, taş olan teröristi bunlar sempatik gösterdiler. Ama Samsunlu bacılarım, ninelerim; bunlar Zahide ninenin kahramanca haykırışını hiç dile getirmediler. Yakıp yıkanları afacan çocuk gibi gösterdiler. Ama polisin sabrını, milletin vakarını hiç ama hiç göstermediler. Olayın başından itibaren sürekli yalan söylediler, manipülasyon yaptılar, hukuku ayaklar altına aldılar. Şimdi Taksim'e bakıyorsunuz. Bikinili çılgınlar çıkarıyorlar. Bu toplum bu mu ya. Sipariş bikiniliyi Taksim Meydanı'na çıkarıyorlar. Tahrik etmek için, bu toplumun sabrını taşırmak için bunu yapıyorlar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title