Haberler

Samsun Valisi Şahin Açıklaması

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Gelişmiş olmak tarımı ihmal edip sadece sanayide yükselmek değil. Hem tarımda iyi olacağız hem de sanayide iyi olacağız." dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Gelişmiş olmak tarımı ihmal edip sadece sanayide yükselmek değil. Hem tarımda iyi olacağız hem de sanayide iyi olacağız." dedi.

Şahin, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen "Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" programı tanıtım toplantısına katıldı.

Burada konuşan Şahin, kadınların tarım sektörüne katkılarının çok fazla olduğunu ifade ederek, bu tarz programlarla tarımdan daha çok verim elde etmenin amaçladığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın "Alın teri akıtılmayan toprağın bereketi yoktur" sözüne atıfta bulunan Şahin, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın da 'Türk tarımı kalkınmadan ülkenin toptan kalkınması mümkün olmaz' diye bir ifadesi olmuştu. Eğer biz tarımla ülkemize katkı sağlayacaksak nitelikli bir tarıma kavuşmakla bunu sağlayabiliriz. Köylünün, vatandaşın, çiftçinin üretenin mutlu olması çok önemli birşey. Üretiyor nihayetinde. Ama bir o kadar da zor. Takdir edersinizki toprakla boğuşuyorsunuz. Onun içinde biz olabildiğince teknolojiyi tarımsal mekanizasyonu hayatımızın içine sokacağız. Gübreleme, verim, çevreyi korumanın birlikte bakıldığı şekliyle işimizi yapmamazı gerekiyor.

Bu tarımsal çalışma mutlak suretle Samsun'un birinci önceliği olmalı. Bütün gelişmiş ülkelerden tarımsal ürün ithal ediyoruz. Normalde sanayileşmiş ülkelerden almamız gereken sanayi ürünleri değil mi? Bu kandırmacadan kurtulmamız gerekiyor. Gelişmiş olmak tarımı ihmal edip sadece sanayide yükselmek değil. Hem tarımda iyi olacağız hem de sanayide iyi olacağız. Becerebiliyorsak her alanda iyi olacağız."

Konuşmanın sonunda programla ilgili bir sunum yapılırken, toplantıya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, şube müdürleri ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım İbrahim Şahin Samsun Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title