Haberler

Samsun'un Geliri Giderin Yüzde 58'ini Karşılıyor

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, “Samsun şu anda gelir giderini karşılamayan bir il. Mevcut verilere göre gelir, giderin şu anda ancak yüzde 58’lik kısmını karşılayabiliyor” dedi.

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, "Samsun şu anda gelir giderini karşılamayan bir il. Mevcut verilere göre gelir, giderin şu anda ancak yüzde 58'lik kısmını karşılayabiliyor" dedi.

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, '26. Vergi Haftası' kutlamaları kapsamında Samsun Valisi İbrahim Şahin'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, "26. Vergi haftası kutlama etkinlikleri kapsamında bu yıl ilimizde bir dizi programlar düzenliyoruz. Bu sene özellikle çocuklara yönelik etkinliklere ağırlık veriyoruz. Samsun'da bulunan birçok okulda seminer ve üniversitede paneller düzenliyoruz. Bu günün çocukları yarının vergi mükellefleri olacağı için, çocuklarımızın daha bu yaşta vergiye karşı olan algılarının sağlanması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

SAMSUN GELİR GİDERİNİ KARŞILAYAMIYOR

Samsun'un vergisini veren bir il olduğunu belirten Yumbul, "İlimizde 2014 yılında vergi gelirlerinde 2 milyar 200 milyon liralık bir tahsilatımız var. 3 milyar 500 milyon liralık tahakkukumuz bulunmakta. Samsun ilimiz şu anda gelir giderini karşılamayan bir il. Mevcut verilere göre gelir, giderin şu anda ancak yüzde 58'lik kısmını karşılayabiliyor. Bizim bütün çabamız ilimizin gelir giderini karşılayabilen bir il olmasını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali İbrahim Şahin, "Samsun'da insanlarımızın vergi konusunda ve vergilerini zamanında ödeme konusunda çok hassas oldukları görülmekte. Ama temel sorunumuz Samsun diğer büyük şehirler gibi geliri giderini karşılayan bir il değil. İnşallah gerek sanayi, gerekse ticaret ve turizm gibi gelir getirici unsurlar Samsun'da çoğalır ve vatandaşlarımız daha fazla vergi öder. Böylelikle ilimizin gelir-gider dengesi birbirini yakalar. Bizim şu andaki özlemimiz budur" ifadelerini kulandı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Şahin Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title