Haberler

Samsun'un Çocukları Milli Mücadele Yolunda

Canik Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Samsun’un çocuklarına 19 Mayıs ruhunu yerinde yaşatacak.

Canik Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Samsun'un çocuklarına 19 Mayıs ruhunu yerinde yaşatacak.

" Samsun'un Çocukları Milli Mücadele Yolunda" etkinliğine katılan öğrenciler, 19 Mayıs'ta yola çıkıyor. Başkan Osman Genç, "Yeni Türkiye'de yeni nesli inşa ediyoruz. Amacımız milli ve manevi değerlerini bilen bir gençlik" dedi.

Canik Belediyesi, Samsun'un çocuklarına 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında milli mücadele ruhu yaşatacak. Canik Belediyesi tarafından düzenlenen " Samsun'un Çocukları Milli Mücadele Yolu'nda" organizasyonu kapsamında her ilçeden öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Mücadelesi sırasında izlediği yoldan gidecek. 19 Mayıs'ta CKM'den yola çıkacak olan Samsun'un çocukları, sırasıyla Havza, Amasya, Sivas ve Erzurum illerini gezecek.

YENİ TÜRKİYE YENİ NESİL

Gittikleri illerin tarihi yerlerini gezecek olan öğrenciler, ayrıca o illerin Valileri, Belediye Başkanları ve İl Milli Eğitim Müdürlerini de ziyaret edecek. Milli Mücadele ruhunu bizzat yaşayacak olan öğrenciler, 23 Mayıs Cumartesi günü Samsun'a dönecek. Amaçlarının milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da gençlerimize milli mücadele ruhunu yaşatacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Yeni Türkiye'mizde Yeni nesli inşa ediyoruz" diye konuştu.

19 MAYIS RUHUNU YAŞAYACAKLAR

Samsun'un tarihten gelen bir önemi olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Atatürk'ün Samsun'u tercih etmesi tesadüf değildir. Samsun sıradan bir şehir değil. Samsun ilelebet var olacak olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu aşamasında çok önemli bir yere sahiptir. Ancak tarihimizi ve şehrimizin önemini gençlerimize iyi anlatmamız gerekiyor. Biz de istedik ki çocuklarımız şehrimiz ve ülkemiz için büyük öneme sahip olan bu tarihi günleri yerinde yaşayarak öğrensin. Bu gezi, 19 Mayıs ruhunu anlamaları açısından gençlerimiz için büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Genç 19 Mayıs Samsun Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title