Haberler

Samsun Tso Meclis Toplantısı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Salih Zeki Murzioğlu, "Bu mecliste kendisine dahi oy atmadan benim sayemde koltuklarda oturan arkadaşlar var" dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Salih Zeki Murzioğlu, "Bu mecliste kendisine dahi oy atmadan benim sayemde koltuklarda oturan arkadaşlar var" dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası kasım ayı meclis toplantısı Davut Altan Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi. Başkan Salih Zeki Murzioğlu, eylül ayı meclis toplantısında meclis üyesi Koray Uludoğan'ın kendisine yönelttiği soruları cevapladı.

Başkan Murzioğlu ilk olarak "Yönetimin eski yeni ortaklarının yeğeni, eşi ya da kardeşi olarak kaç meclis üyesi seçilmiştir?" sorusuna cevap vererek, "Seçilememesi için bir kayıt mı var? Ben Mars'tan şirket kurup burada seçime sokup seçtirmedim ki. Yasal hakkıydı ve şirketi vardı. Geldi, girdi ve seçildi. Eğer bunu kastediyorsanız. Benim kardeşim ve halamın oğlu, buradadır. Keşke oğlumu da getirseydim. Eğer 4 sene sonra burada olursam, bunu iddia edersem, eşimi de çocuklarımı da buraya getirebilirim. Varsa birisinin gücü, çıkar o da getirir. Gücü olanları da gördük. Bu mecliste kendisine dahi oy atmadan benim sayemde koltuklarda oturan arkadaşlar var. Ben bazılarının karşısına bir grup koysaydım, onlar burada olamazdı. Bunu açıkça söylüyorum. Varsa itiraz eden, bu kürsüden gelir yalanlar. Bunun için beni suçlayamazsanız. Böyle karalamak istediğiniz bir şey varsa, lütfen bunu yapmayın" dedi.

"Kaç kişi kağıt üzerinde faaliyet haricinde bir faaliyeti olmadığı halde hangi meslek grubuyla meclis üyesi seçilmiştir?" sorusuna da cevap veren Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, "Ben seçildim. Temsilde hata olmaz. Bizim başbakanımız, başbakanlık yapacak diye eğitim almamıştır. Siyasal birisi de yoktur. Birisi mühendistir, birisi gazetecidir. Ama bu ülkede başbakanlık yapmışlardır. Benim burada başkanlık yapmam için farklı bir sektörde mi olmam lazımdı. Yani aranan kasıt nedir? Ben sanayiciyim. İnşaat şirketinden buraya geldim. Bunun altında aranan nedir? Biz buraya bir katkı sağlamak için geldik. Seçim oldu ve bitti. Benim kimseye kırgınlığım yok. Bunu devam ettirmenin anlamı da yoktur. Bu mevzular, Samsun'a da, Samsun ekonomiye de zarar verir. Ben bugüne kadar yanlış bir şey yapmadım. Yapmam ve yaptıramaz da. Kırıcı oluyorum. Özür dilerim" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Zeki Murzioğlu Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title