Haberler

Samsun Tso'dan 'Yapılandırma' Uyarısı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 6736 sayılı Kanun kapsamındaki kurum alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin sürenin 25 Kasım'a kadar uzatıldığını hatırlatarak, üyelerinin bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kamuoyunda, 'torba yasa' olarak da bilinen, 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6736 sayılı Kanun'la beraber gecikmiş aidat borcu bulunan üyelere sağlanan ve 31 Ekim 2016 tarihinde sona eren başvuru tarihinin uzatıldığını ifade etti. Sürenin 25 Kasım tarihine kadar uzatıldığını hatırlatan Başkan Murzioğlu, "30 Kasım 2016 olan ilk taksit ödeme süresinde ise değişiklik yapılmamıştır" dedi.

Kimleri ilgilendiriyor?

Kanunun, oda üyelerini ilgilendiren kısmından bahseden Başkan Murzioğlu, "Anılan Kanun'un 11. maddesinin beşinci fıkrası gereği düzenleme, 30 Haziran 2016 tarihinden önceki alacaklar için yapıldığından 2016 yılı aidatlarının ikinci taksitleri madde kapsamı dışındadır. Bu maddenin yürürlüğe girdiği 19 Ağustos 2016 tarihinden önce üyelerin borç asıllarını tamamen veya kısmen ödemiş olması halinde, ödenmiş borç asıllarına isabet eden faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri alacaklar üyelerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmaksızın yönetim kurulu kararına istinaden alacak kayıtlarından silinmiştir" diye konuştu.

Murzioğlu fırsatın değerlendirilmesini istedi

Kanun hükmünün ilgilendirdiği üyelerin düzenlenen taksitlendirme imkanından yararlanabilmesi için 25 Kasım 2016 tarihine kadar Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'na bir dilekçe ile başvurmaları gerektiğini belirten Başkan Murzioğlu, "Bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru üzerine aidat borç asılları azami altı taksite kadar bölünebilecektir. Birinci taksitin son ödeme tarihi 30 Kasım 2016 olup, kalan beş taksit birer aylık dönemler halinde tahsil edilecek ve bu alacaklara uygulanan gecikme zammı silinecektir. Taksitli ödeme yapmak istemeyen üyelerimiz başvuru dilekçelerinde belirtmek suretiyle ilk taksit ödeme süresi (30 Kasım 2016) sonuna kadar aidat borcu aslının tamamını yatırarak bu kanun hükmünden yaralanabilir. Oda aidat borçları nedeniyle icra işlemlerinin başlatılmış olması durumunda taksitlendirme için başvuran üyelerin icra işlemleri durdurulacaktır. Bu kapsamda tamamı ödenen alacaklara ilişkin yargılama giderleri ile icra masrafları ve vekalet ücretleri karşılıklı olarak talep edilemeyecek. Borçlarını taksitlendiren askıdaki üyeler, borçlarının tamamını ödemedikleri müddetçe askıdan indirme işlemi yapılmayacaktır. Öte yandan, yapılandırılan taksitlerden herhangi birinin aksatılması halinde yapılandırma iptal edilecektir. İlgili üyelerimizin, kanun hükmünden yararlanmalarını bekliyoruz. İlgili tüm üyelerimizi kanun hükmünden yararlanmaya bekliyoruz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Zeki Murzioğlu Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title