Haberler

Samsun Tarım Fuarı 16 Eylül'de Başlıyor

Samsun Tarım Fuarı, 16-20 Eylül tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Samsun Tarım Fuarı, 16-20 Eylül tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından TARMAKBİR, Türk Tarı Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği işbirliğinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başta olmak üzere Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası ve Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi destekleri ile hazırlanan "Samsun Tarım Fuarı", 16-20 Eylül 2015 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Fuarda tarımla alakalı her türlü ekipman ve malzemeler sergilenecek.

50 bin ziyaretçinin gelmesi hedeflenen Samsun Tarım Fuarı'nın açılışından önce TÜYAP Anadolu Fuarlar Birliği Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nail Kırmacı, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Tosun, Anakent Genel Müdürü Kadir Koçak, Tarım Kredi Kooperatifi Samsun Birlik Başkan Yardımcısı Yusuf Ünsal bir otelde basın toplantısı gerçekleştirdi. TÜYAP Anadolu Fuarlar Birliği Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Tarım konusunda Samsun, bölgenin en önemli şehri. Bu bölgede de Samsun başta olmak üzere Karadeniz'in tamamına hitap edecek olan tarım fuarımız için geri sayım başladı. Fuar, 16 Eylül saat 10.00'dan itibaren ziyarete açılacak. Uzun yıllardır yapılmayan bir konuda beklenen bir fuardı bu. Sektördeki en önemli ihracatçı ve ithalatçı firmalar fuarımızda yerini alıyor. Bugün itibariyle 114 marka, fuarda yerini alacak. 50 bin civarında ziyaretçi bekliyoruz. Yurt dışından Azerbaycan, Gürcistan, İran, Irak, Kıbrıs ve Ürdün'den heyetler ve iş adamları da olacak. Aslında bu sayı daha fazlaydı. Son dönemde yaşanan sıkıntılar bazı iptallere neden oldu. Ama yine fuara getirttiğimiz bu iş adamları ve yabancı heyetler, katılımcı firmalar ile ikili iş görüşmeleri yaparak bu bölgeden ihracatımıza katkıda bulunacak. Yurt içinden öncelikli olarak tüm Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Bölgesinden de ziyaretçilerimiz gelecek. Tarımsal mekanizasyon, traktör, sulama, tohumculuk ve hayvancılık ekipmanları başta olmak üzere bu bölgenin ihtiyaç duyduğu tarımda kullanılan donanımlar bu fuarın kapsamı içerisinde olacak" dedi.

"FUAR KENTİ SAMSUN"

Sözlerine Türkiye'de yaşanan terör olaylarını lanetleyerek başlayan Samsun Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, "Türkiye büyük bir ülke. Kendisine dünyanın en büyük 10 ekonomisine gireceğim diye hedef koyan bir ülke. Hayat devam ediyor. Biz de buna devam etmek zorundayız. Samsun, sanayi, spor kenti, ticaret, lojistik, sağlık, turizm kenti diyoruz. Buna bir de fuar kenti tabirini katmak için buraya bir fuar alanı yaptık. İşletmeciliğini de TÜYAP fuarcılığa verdik. 2015 yılında yaptığı fuarların tarihlerini hiç saptırmadan aynı şekilde yaptılar. 2016 yılında bunun çok daha geniş, çok daha büyük olacağına, Samsun'un, Samsun'da üretilen ürünlerin dünyaya tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Salih Zeki Murzioğlu İlhan Ersözlü Eylül Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title