Haberler

Samsun Tanıtım Günleri

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz SKAL International Kulübü Derneği ve Medya Ajansı ile ortaklaşa yapılan hazırlanan "Samsun Tanıtım Günleri" başladı.23 - 25 tarihleri arasında Fuar Sahil Yolu Sevgi Cafe yanında kurulan çadırda Samsun'daki...

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz SKAL International Kulübü Derneği ve Medya Ajansı ile ortaklaşa yapılan hazırlanan "Samsun Tanıtım Günleri" başladı.

23 - 25 tarihleri arasında Fuar Sahil Yolu Sevgi Cafe yanında kurulan çadırda Samsun'daki ilçelerin kültürel tanıtımı yapılacak.

Açılış öncesi konuşan Karadeniz SKAL International Kulübü Dernek Başkanı Mustafa Yavuz, "Karadeniz SKAL International Kulübü Uluslararası Turizm Profesyonelleri Derneği'nin Samsun'da oluşturduğu 7 şehirden oluşan Amasya, Çorum, Tokat, Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun illerinden profesyonellerinin bir araya gelerek kuruldu. Birinci görevi bölgedeki ve Samsun'daki turizm hareketini geliştirmek, bölgenin tanıtımını sağlamak, ekonomik ve kültürel anlamda Samsun kentine fayda sağlamaktır. Bu nedenle yapılacak çalışmaların öncelikle Samsun içinde daha sonra Samsun bölgesinde daha sonra ulusal anlamda ve daha sonrada uluslararası anlamda çalışmalarının yapılabilmesini hedefliyoruz. Şuanda yapılan bu tanıtım günü de bunun bir kıvılcımıdır. Bu kıvılcım büyük bir ateşe dönüşeceği, Samsun'un ve bölgenin tanıtımına olumlu katkılar sağlayacaktır" dedi.

Samsunluların ilçelerini tanıması gerektiğini belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Medya Ajans bu konuyu bize açtığında bu tür alışkanlıkları pek fazla kazanamadık. Kültürümüz bu noktada farklı bir yöndedir. O nedenle böyle bir çalışmanın başlangıçta olsa önemli olacağını düşündük. Diğer ilçe belediyelerimizin yaptıkları işleri hem de ilçelerini tanıtmak için getirdikleri değerlendirmeleri Samsunlulara sunuyor. Samsun bir defa kendi içinde birbirini ziyaret eden, ilçelerini bilen, değerlerini bilen bir durumda maalesef değil. Bu konuda derhal bir şey yapılmalı. Hazır bu noktada başlamışken, Samsun'da bir turizm mastır planı yapılmaya heves edildi. Ayrıca bir encümen kuruldu, bir kurum oluşturuldu. Bundan sonra Samsun'un turizm geleceği açısından bir şeyler yapılması noktasında bir girişimde bulunuldu. Samsun'da oteller yapılıyor. Samsun turizm bakımından aslında içinde bulunduğu durumun daha ötesinde, daha yeterli pay alma noktasında olduğunu düşünüyorum. Ama bu değerlerimizi bugüne kadar Türkiye kamuoyuna değil, Samsun kendi kamuoyuna bile sunamadı. Bundan sonra bunu sunmak durumundadır. Atakum Belediyesi olarak biz öncelikli olarak vizyonumuzu turizm üzerine kurmuştuk. Dünyanın çok az ilinde 20 kilometrelik bir sahil ve kum bulunabilir. Bafra'da kuş cennetimiz, Tekkeköy ilçesinde 7 binli yıllara varan başka değerlerimiz var. Biz Samsun'umuzu tanıtmazsak kimse bizi burada bilmez ve keşfetmez. O nedenle biz bu tür girişimleri önemli buluyor ve destekliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından "Samsun Tanıtım Günleri"nin açılışı gerçekleştirildi ve stantlar gezildi.

Açılışa yoğun programlarından dolayı açılış sonrası katılan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un yanı sıra, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Karadeniz Skal International Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, TV 52 Samsun Temsilcisi Soner Cabbar, oda başkanları, dernek başkanları, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yavuz Karadeniz Amasya Atakum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title