Haberler

Samsun Şehit Polisi, Havza'da 5 Bin Kişi Son Yolculuğuna Uğurladı

Şehit polisi, Havza'da 5 bin kişi son yolculuğuna uğurladıVan'da zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen polis memuru Yakup Kurt'un cenazesi, memleketi Samsun'un Havza İlçesi'nde, 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit polisi, Havza'da 5 bin kişi son yolculuğuna uğurladı

Van'da zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen polis memuru Yakup Kurt'un cenazesi, memleketi Samsun'un Havza İlçesi'nde, 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan olay yeri inceleme polisi Yakup Kurt (43) için memleketi Samsun'un Havza İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. 22 yıllık polis memuru Kurt'un cenazesi Havza Belediyesi Gasilhanesi'nden alınarak Kevser Camii'ne getirildi. Buradaki törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile şehidin babası Naci Kurt (71) ve annesi Hayriye Kurt (70), şehidin eşi Pembe Kurt (41) ile çocukları Beyza (17), Muhammet Furkan (12) ve Elif Liva (3) Kurt, yakınları ve yaklaşık 5 bin Havzalılar katıldı.

Cenaze töreninde şehit polis memuru için gözyaşı sel oldu. Şehidin eşi Pembe Kurt, kızı Beyza Kurt'un elinden tutarak törenin başlamasını bekledi.

Şehit oğlu Furkan Kurt ise annesinin yanında babasının tabutuna sessizce bakarak bekledi.

Şehidin en küçük kızı Elif Liva ise bir yakınlarının kucağında törene katıldı. Herşeyden habersiz olan şehit kızı etrafına bakarak olan biteni anlamaya çalıştı. Tören sırasında küçük çocuk elindeki oyuncak bebekle oynadı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, şehit kızı Elif Liva Kurt'u kucağına alarak bir süre ilgilendi.

Şehit Polis Yakup Kurt'un, Van'da birlikte görev yaptığı silah arkadaşları da törene katıldı. Şehit Kurt'un silah arkadaşları tören mangasında görevli polislerin yanında şehidin tabutunun başında saygı nöbeti tuttu.

Olay yeri inceleme polisi Yakup Kurt için Kevser Camii'nde öğlen namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Cenazesi daha sonra Demiryurt Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beyza Kurt Samsun Havza Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title