Haberler

Samsun Sahilinde Nostaljik Gezi

Samsun sahilinde vatandaşlara nostaljik gezi hizmeti veren faytoncular, Ramazan ayında işlerin durgun olması nedeniyle bayramı iple çekiyorlar.

Samsun sahilinde vatandaşlara nostaljik gezi hizmeti veren faytoncular, Ramazan ayında işlerin durgun olması nedeniyle bayramı iple çekiyorlar.

Ramazan'da işleri durgun olan faytoncular, yaz sezonundan umutlu. Ramazan Bayramı'nda işlerin açılmasıyla çifte bayram yapmak isteyen faytoncular, gelecekten umutlu.

18 yıldır faytonculuk yapan 30 yaşındaki Sebahattin Yarar, "Şu anda işlerimiz çok kısıtlı. İş yapmak için bayramı bekliyoruz. Şu anda günde 3-4 tur yapıyoruz. Bayramdan sonra 1 ay kadar çalışabilirsek çalışacağız, çalışamazsak bizim için sezon yine bitti demektir. Samsun'da görev yapan 25 faytoncuyuz. 1 gün çalışıp 1 gün bekliyoruz. Samsun'da günde 12-13 fayton çalışıyor. 1 faytoncu yılda toplam 2 ay çalışıyor. Faytonu kullanan vatandaşlara 10 liralık ve 20 liralık turlarla hizmet veriyoruz. 10 liralık turda, yolculuk Tütün İskelesi'nden başlayıp, Sevgi Kafe'ye kadar devam ediyor. 20 liralık turda ise bir uçtan bir uça komple tur atılıyor. Vatandaşlar normal zamanlarda fayton gezisine önem veriyor. Özellikle diğer şehirlerden gelen vatandaşlar ve yabancı turistler faytonlara ilgi gösteriyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'a biz faytonculara gösterdiği ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hayvanlarımıza ağıl ve barınak yeri yaptı. Bize sahip çıktı. Araçlarımıza garaj yaptı. Büyükşehir Belediyesi'ne ilgilerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

2 ay at koşturup 10 ay atlara baktıklarını ifade eden 32 yaşındaki Ali Ardıç, "İşlerimiz çok durgun. Ramazan'dan dolayı sahile inen insan sayısı çok az olduğundan faytona da kimse binmiyor. Bütün umudumuz bayramda biraz iş yapabilmek. Bu sürede biraz para biriktirip kışın atlara bakmayı planlıyoruz. Samsun halkına 20 lira fayton çok geliyor ve bizi tercih etmiyorlar. Faytona binenler genelde diğer şehirlerden gelenler ve yabancılar oluyor" diye konuştu.

Fayton ile gezinti yapan vatandaşlar ise fayton yolculuğunun çok keyifli olduğunu dile getirdiler. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title