Haberler

Samsun Sağlıkta Şiddete Karşı ?empati? Projesi

Sağlıkta şiddete karşı 'empati' projesi SAMSUN'da sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi amacıyla 7 ve 9'uncu sınıf öğrencilerini kapsayan, 'Şifa veren eli anlayan yürek' projesi başlatıldı.

Sağlıkta şiddete karşı 'empati' projesi

SAMSUN'da sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi amacıyla 7 ve 9'uncu sınıf öğrencilerini kapsayan, 'Şifa veren eli anlayan yürek' projesi başlatıldı. Proje kapsamında öğrencilerin hastaneleri ziyaret edip sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını yerinde görüp bilgi alacağı belirtildi. Bu sayede öğrencilerinin sağlık çalışanları ile empati kurması hedeflendiği açıklandı.

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ortak başlatılan 'Şifa veren eli anlayan yürek' projesi kapsamında protokol imzalandı. İmza töreni sonrasında proje hakkında basına bilgi verildi. 1,5 yıl sürecek proje kapsamında il genelinde yaklaşık 5 bin, 7 ve 9'uncu sınıf öğrencisinin hastanelere gruplar halinde götürülerek sağlık çalışanlarının çalışma ortamları ve yapılan iş hakkında bilgi verileceği belirtildi. Gelecekte sağlıkta şiddet olaylarının yaşanmasını engellemek için öğrencilerin sağlık çalışanları ile empati kurmalarının amaçlandığı açıklandı.

Toplantıda konuşan Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Dursun Mehel,"Bu projedeki amacımız özellikle son yıllarda tırmanışa geçen sağlıkta şiddetin ilerleyen süreçte dozunun ve sıklığının azaltılmasıdır. Burada biz çocuklarımızı bu proje kapsamında hastanelerimizi gezdirip sağlık çalışanlarımızla ilgili bilgi verilmesini kapsayan bir süreç başlatıyoruz. Buradaki maksat öğrencilerimizin kendilerini sağlık çalışanlarının yerine koyarak empati yapmalarını sağlamak ilerleyen süreçte de inşallah başaracağımıza inanıyorum sağlıkta şiddetin önüne geçilmesini sağlamaktır. 5 öğrencimizin bu projeye katılmasını hedefliyoruz. Anlayışları değiştirmek 10-15 yıl gibi bir zaman alıyor. Kültürleri değiştirmek daha uzun bir zaman alıyor. Burada maksadımız öğrencilerimiz üzerinden giderek gelecekte şiddeti önleme projesi bu. Günümüzdeki zaten uygun ortamlarda uygun şekilde çözmeye çalışıyoruz. Ancak biz kendimizi yeni nesle anlatabilirsek gelecekte şiddetin daha da azalacağını hatta yok olacağını düşünüyoruz" dedi.

Öğrenci gruplarının hazırlanan program kapsamında hastaneye ziyaretlerine başladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Sağlık sektöründe yaşanan şiddet olaylarına bize düşen kısma bunları anlayan yürekler olabilmek. Gençlerimizden özellikle 7 ve 9'uncu sınıf öğrencilerimiz gruplar halinde hastanelerimizi ziyaret edecekler. Burada doktorlarımız, hemşirelerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımız hangi şartlarda çalıştığını, hangi şartlar altında toplumumuza hizmet ürettiğini bizzat görmüş olacaklar. Empati kurabilecekler. Projemiz 1,5 yıl sürecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title