Haberler

Samsun - Rusya ile Kriz Karadenizi Endişelendiriyor

Rusya ile kriz Karadenizi endişelendiriyor DOĞU Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gördoğan, Rusya'ya en fazla ihracat yapan bölgenin Karadeniz olduğunu belirterek, "Rusya ile yaşanan kriz bizi yüzde yüz etkiler.

Rusya ile kriz Karadenizi endişelendiriyor

DOĞU Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gördoğan, Rusya'ya en fazla ihracat yapan bölgenin Karadeniz olduğunu belirterek, "Rusya ile yaşanan kriz bizi yüzde yüz etkiler. Tek istediğimiz bu belirsizliğin biran önce ortadan kalkması" dedi.

Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesi üzerine düşürülmesinin ardından iki ülke arasında yaşanan kriz iş dünyasını da tedirgin etti. Rusya'ya en fazla ihracat yapan bölgelerin başında yer alan Karadeniz'de iş dünyanın yaşanan bu gelişmelerin biran önce olumlu sonuçlanmasını bekliyor. 2014 yılında Samsun Gümrük Müdürlüğünce 132 ülkeye ihracat işlemi yapıldığı, 2014 yılında en fazla ihracat işlemi yapılan ülkelerin başında ise Rusya'nın yer aldığı ifade edildi. Samsun Gümrük Müdürlüğü'nden 2014 yılında 1 milyar 228 milyon 906 dolarlık ihracaat yapıldığı ve bunun yaklaşık 700 milyon dolarlık yüzde 57.01 payını Rusya'nın aldığı belirtildi. Rusya'ya yapılan 700 milyon dolarlık ihracatta gümrükten gönderilen ürünlerin başında ise, yaş sebze ve meyve, su ürünleri ile tahıl ve bitkisel ürünlerin yer aldığı kaydedildi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Rusya ile yaşanan krizinden yüzde yüz etkileneceklerini dile getirerek, "Rusya'ya en fazla ihracatı Türkiye'de Karadeniz Bölgesi'nden yapılıyor. Çok fazla konuşmak istemiyoruz. Niye, çünkü bu işe ateşe benzin dökmenin anlamı yok. Acıyı biz çekiyoruz. Gerek gümrükte gerekse limanlarda işlerimiz aksıyor. Bizim isteğimiz bu belirsizliğin biran önce ortadan kalkması ve tekrar eski dostluklara dönülmesi. Bunu münferit bir olay olarak görüp iki ülkenin bu olayda derin yaralar açmaması en büyük dileğimiz. Çünkü bu kadar yatırım yapılmış. Yılbaşı öncesi, en çok malın gideceği zaman. Onların noelleri dolayı. Biziz bunun aşılabileceğini düşünüyoruz. Çünkü büyük ülkeler büyük düşünür. Rusya'nın da Türkiye'nin de büyük ülke olduğunu görüyoruz. Dünyadaki gelişmelere de çabuk şekilde uyum sağlayabileceklerini, bu münferit olaydan Rus-Türk ilişkelirinin bozulmaması en büyük dileğimiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Doğu Karadeniz Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title