Haberler

Samsun Liseli Ahmet?in Kanserle Mücadelesine Destek Yağdı

Liseli Ahmet'in kanserle mücadelesine destek yağdı Samsun'da yaşayan 15 yaşındaki Ahmet Özgen, yakalandığı cilt kanserine karşı verdiği savaşa Türkiye genelinden destek geldi.

Liseli Ahmet'in kanserle mücadelesine destek yağdı

Samsun'da yaşayan 15 yaşındaki Ahmet Özgen, yakalandığı cilt kanserine karşı verdiği savaşa Türkiye genelinden destek geldi. 1.5 ay yoğun bakım servisinde tedavi gören genç için sosyal medya üzerinden destek mesajları yağdı. Aralarında Demet Akalın, Hidayet Türkoğlu, Tolga Zengin, Selçuk İnan, Aras Bulut İynemli'nin yanı sıra sporcuların da araların bulunduğu ünlü isimller Ahmet için destek videosu çekip paylaştı.

Ailesi ile birlikte Çorum'da oturan lise öğrencisi Ahmet Özgen 2.5 yıl önce arkadaşlarıyla şakalaştığı sırada sırtında bulunan ben kanamaya başladı. Ailesi Özgen'i Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan cerrahi operasyonla Ahmet Özgen'in sırtındaki benin alındığı öne sürüldü. Özgen aynı gün hastaneden taburcu olup evine gitti. 8 ay önce de Ahmet Özgen, sağ koltuk altında şişlik olduğunu fark etti. Tekrar aynı hastaneye giden Özgen, Samsun'daki Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tetkikler sonucunda Ahmet Özgen'e cilt kanseri teşhisi konuldu. Liseli Ahmet'e kemoterapi tedavisi uygulanmaya başlandı.

Yaklaşık 2.5 ay önce durumu ağırlaşan Ahmet Özgen, Yoğun Bakım Servisi'ne yatırıldı. 24 günü solunum cihazına bağlı olmak üzere 1.5 ay yoğun bakım servisinde kaldı. Bu süre içinde sosyal medya üzerinden 'çocuklarüşemesindiye' başlığı ile kentteki kan hastalıkları ile ilgili tedavi gören çocuklara ve ailelere yardımcı olmaya çalışan grup üyeleri 'busavaşınkazananıahmetolacak' ismiyle sosyal paylaşım siteleri üzerinden destek kampanyası başlattı. Ahmet Özgen'e destek vermek isteyen yüzlerce kişi bu isim altında destek masajları yazdı. Ayrıca birçok ünlü sanatçı ve sporcu da liseli Ahmet için destek videosu çekip paylaştı.

Demet Akalın, Hidayet Türkoğlu, Tolga Zengin, Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Aras Bulut İynemli, Yıldız Çağrı Atiksoy, Tuncay Şanlı, Emre Aşık, Fulden Uras, Ali İl, İkbal Gürpınar, Kerem Tunçeri, Celil Nalçakan kansere karşı savaş veren Ahmet Özgen'e video ile destek mesajı gönderdi. Ahmet Özgen, gelen destek videoları ve mesajların kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Genellikle moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Kendime dikkat ediyorum. Şu an yürüyemiyorum ama yürümeye başladıktan sonra kemoterapiye devam edeceğim. Kitap okumayı ve gitar çalmayı çok severim. Ancak şuan gitar çalamıyorum. Ama ilerde sağlığıma kavuştuktan sonra hepsini tekrar yapacağım. Ben yoğun bakımdayken sosyal medya üzerinden birçok kişiden destek mesajı aldım. Ayrıca ünlü sanatçılardan, futbolculardan, sporculardan videolar geldi. Bunları gördükçe çok mutlu oldum. Bana çok moral oldu. Bana imzalı bir milli takım forması göndereceklerini söylediler. Bazı oyuncular beni dizi setine davet etti" diye konuştu. Galatasaray taraftarı olan Ahmet Özgen, şöyle dedi: "Ben Galatasaray'ı çok seviyorum ve maçları sürekli takip ediyordum. En sevdiğim futbolcu Wesley Sneijder. Onunla tanışmayı çok isterim. İyileşince maça gitmek isterim. Oyuncuları görmek tanışmak çok isterim. Beni kampa çağırmışlardı ama yürüyemediğim için gidemedim. Benim gibi hastalıkla mücadele edenler hiç ümitsizliğe kapılmasın. Sadece sabır lazım. Sabırlı olarak hastalığı yenebiliriz. Bana ailem, arkadaşlarım hep destek oluyorlar. Benim saçlarım kemoterapi sürecinde döküldüğü için arkadaşlarım da saçlarını kazıtmışlar. Bana destek oldular, ben de çok mutlu oldum."

TIR şoförü aba Hasan Özgen, oğlunun tedavisi süresince destek olan ve mesaj gönderen herkese teşekkür ederek, "Bu mesajlar hem Ahmet hem bizim için çok moral oldu. Birçok ünlü Ahmet için video çekip gönderdi. Bu sevgi karşısında oğlum çok mutlu oldu" diye konuştu. Oğlunun sırtında kanayan ilk beni operasyonla alan doktorun hastalığın teşhisinin gecikmesine neden olduğunu iddia eden baba Hasan Özgen, şöyle dedi:

"Oğlumun sırtındaki beni alan doktor alınan bu dokuya hiçbir araştırma tahlil yaptırmamış. 2.5 yıl sonra biz Samsun'da doktora gittiğimizde bize alınan bu benin aslında cilt kanserinin hücresi, dokusu olduğunu söylediler. Alınan bu dokunun patolojide araştırılması gerektiğini belirtiler. Ancak bu araştırmanın o zaman yapılmadığını öğrendik. Eğer bu araştırma yapılmış olsaydı o dokunun kanser hücresi olduğu anlaşılacaktı, erken teşhis yapılacaktı ve tedavi için bu kadar geç kalmamış olacaktık. Doktor ihmali olduğunu düşünüyoruz. İlgili doktorla ilgili dava açacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demet Akalın Ahmet Özgen Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title