Haberler

Samsun ile Tunceli Arasında "Gönül Köprüsü" Kuruldu

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Tunceli'yi ziyaret etti.

Ak Parti Genel Merkezince batı ve doğu illeri arasında yerel yönetimler, parti teşkilatları arasında diyalog ve iş birliği sağlanması amacıyla başlattığı Gönül Köprüsü Projesi çerçevesinde eşleştirilen Samsun ve Tunceli arasında ilk ziyaret gerçekleşti.

Ak Parti Samsun teşkilatını temsilen Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Karaaslan ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, proje kapsamında Tunceli'ye gelerek, Vali Osman Kaymak ve parti teşkilatına ziyaretlerde bulundu, Alevi dedeleriyle bir araya geldi.

Vali Kaymak'ı makamında ziyaret eden Karaaslan ve Yılmaz, kentle ilgili bilgi aldı.

Karaaslan, ziyarette yaptığı konuşmada, partilerince başlatılan Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Samsun ve Tunceli illerinin "kardeş şehir" olarak belirlendiğini ifade ederek, "gönül köprülerinin" sağlamlaşması için yapılacak ilk işin de yüz yüze tanışma, oturup konuşma olduğunu dile getirdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz da partilerinin ortaya koyduğu projeyi ramazan ruhuyla birleştirerek, Tunceli'ye geldiklerini belirterek, "Bu süreç inşallah sadece ramazanda kalmayacak, bunu takip edecek zamanlarda da bu geliş gidişleri tekrarlayacağız. Hatta Tuncelili gençlerimizi bir otobüs gönderelim Samsun'da misafir edelim. Onu takip eden zaman içerisinde de Samsunlu gençlerimizi buraya gönderelim. Bu iletişim ve diyalog, kardeşlik bağlarını güçlendirici yeni güzellikleri ortaya koyabilir, yeni düşünceleri gerçekleştirebilir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Valilikten AK Parti Tunceli İl Başkanlığına geçen Karaaslan ve Yılmaz, Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevi'nde dernek başkanı ve Alevi dedesi Ali Ekber Yurt ile bir araya geldi.

Yurt'tan cemevi ve Alevi toplumunun sorunları hakkında bilgi alan Karaaslan, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli ziyaretleri kapsamında Alevi toplumunun liderlerinden sorunlarını dinlediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Tabii bu, sadece bugünün meselesi değil. Uzun zamandır AK Parti iktidarıyla birlikte, bugüne kadar Türkiye'de aslında adı bile konulamayan, aynı masa etrafına oturulup konuşulamayan konuların konuşulduğu ve birçoğunun çözüme ulaştığı, ama hala çözüm bekleyen konuların varlığının olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Dolayısıyla biz de bu sorunların çözümünü boynumuzun borcu olarak görüyoruz çünkü toplumun hiçbir kesiminin, herhangi bir terör örgütüne ya da herhangi karanlık odaklara ya da siyasete malzeme yapılmasına fırsat vermedik, vermeyeceğiz. O yüzden biz bugün tam da yerinde bu sorunları dinlemek, çözüm üretmek, birlikte istişare etmek için hem de ramazanın manevi atmosferinde bunu gerçekleştirmek için bir aradayız."

Karaaslan, "cemevlerinin yasal statüye kavuşması" konusunda görüşlerinin sorulması üzerine de cemevlerinin topluma büyük katkısı olduğunu belirterek, "Toplumdaki uzlaştırıcı bir mekanizma olması ve dedelerle birlikte kurulan bu ilişkinin sürekliliği açısından önemli. Bununla ilgili bizim hükumetimizin ve iktidarımızın görüşü de belli" dedi.

"Çözüm Süreci"

Bir gazetecinin "Çözüm Süreci"nin akıbetine ilişkin sorusunu da yanıtlayan Karaaslan, şunları kaydetti:

"Biz şu anda konuyu çözmek için çok büyük bir mücadele içerisindeyiz. Bu mücadelenin bir boyutu güvenlik güçleriyle verdiğimiz mücadele elbette ama diğer ve önemli bir boyutu da Türkiye'de bütün illerimizin, özellikle terörden en çok mağduriyet yaşayan Doğu ve Güneydoğu illerimizin kalkınma hamlesiyle birlikte sürdürdüğümüz mücadele. Bir boyutu da kurduğumuz, bugün burada olmamızın da amacı, bu kardeşlik ilişkilerinin, bağlarının daha da sağlamlaştırılmasıyla ilgili yaptığımız bir çalışma var."

Tüm bunların eş zamanlı yürütülmesi ve yaraların çok hızlı sarılması gerektiğini dile getiren Karaaslan, "Tunceli'de hendekler kazılmadı. Bu anlamda halk destek vermedi terör örgütüne bu tabii ki çok önemli. Bundan sonra da bizlerin üzerine düşen, iktidar partisi olarak talepleri dinlemek, taleplere çözüm üretmek ve bunun ışığında hepimizin ortak kaygıları var. Biz, siz diye bir ayrım yok. Zaten kaygılarımız ortak, sorunlarımız ortak. Çözüm önerilerini de aynı masa etrafında ortaklaşa gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Çiğdem Karaaslan AK Parti Tunceli Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title