Haberler

Samsun Hdp'li Jiyan'ın Suruç Gözyaşı

Hdp'li Jiyan'ın Suruç gözyaşı SAMSUN'da, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde gerçekleşen terör katliamını protesto eden grup, 10 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Hdp'li Jiyan'ın Suruç gözyaşı

SAMSUN'da, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde gerçekleşen terör katliamını protesto eden grup, 10 dakikalık oturma eylemi yaptı. Grupta bulunan HDP üyesi Jiyan Kaplan ise, Suruç'ta ölen ve yaralanan arkadaşları için gözyaşı döktü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Samsun İl Başkanlığı, Halkevleri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Emek ve Demokrasi Güçleri ile SYKP üyeleri, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki terör katliamını protesto etmek için eylem yaptı. İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen ve yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde tüm gruplar adına HDP İl Eş Başkanı Elif İçigen basın açıklaması yaptı. İçigen açıklamasında şunları söyledi Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Kobane'nin yeniden inşasına katılmak isteği, Suruç'ta katliamla yanıtlandı. Bu canice, hunharca ve barbarlık örneği olan saldırı, halklarımız arasında oluşturulmak istenen dayanışmaya, halklarımızın kurtuluş özlemlerine, birlikte yaşama iradesine, barış ve özgürlüğe, Rojava devrimi ve Kobane direnişine, sosyalist gençliğin devrim ve sosyalizm umutlarına yapılmıştır.

Suruç'un hesabı sorulacak. Yaşasın Kobane direnişimiz sloganları atan grup, daha sonra 10 dakikalık oturma eylemi yaptı. Grupta bulunan HDP üyesi Jiyan Kaplan ise, katliamda ölen ve yaralananlara duyduğu üzüntü nedeniyle gözyaşı döktü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa Kobani Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title