Haberler

Samsun Hastaneye Gelemeyen Yaşlı Hastaya Evinde Ağız- Diş Tedavisi

Hastaneye gelemeyen yaşlı hastaya evinde ağız- diş tedavisiSAMSUN Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi tarafından yürütülen evde sağlık hizmeti kapsamında yılda yaklaşık bin 200 evde, hasta ziyareti yapılıyor.

Hastaneye gelemeyen yaşlı hastaya evinde ağız- diş tedavisi

SAMSUN Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi tarafından yürütülen evde sağlık hizmeti kapsamında yılda yaklaşık bin 200 evde, hasta ziyareti yapılıyor. Alzheimer hastası olan 85 yaşındaki Havva Coşkun, hastaneye gelmekte güçlük yaşadığı için yakınlarının yaptığı başvuru sonucunda evine gelen ekip tarafından ağız ve diş tedavisi gerçekleştiriliyor.

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi tarafından gerek kronik hastalıkları gerek yaşadıkları kaza ve benzeri durumlar sonrasında hastaneye gelmekte güçlük yaşayan hastalara evde sağlık hizmeti veriliyor. Hastalar veya yakınları tarafından yapılan başvurunun değerlendirmesi sonucu hastaneye gelemeyen hastalar evlerinde ziyaret ediliyor. Seyyar diş ünitesi ve röntgen cihazını da kullanan diş hekimi hastayı evinde ziyaret edip kontrol yapıyor ardından tıbbi uygulamayı gerçekleştiriyor. Yapılan birden fazla ziyaretlerle hastalara protez, dolgu ve kanal tedavileri de yapılabiliyor.

İlkadım İlçesi Avdan Mahallesi'nde yaşayan Alzheimer hastası olan Havva Coşkun, yakınlarının Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne yaptığı başvuru sonucunda evde sağlık hizmeti almaya başladı. Diş hekimi, beraberindeki ekiple birlikte Coşkun'un yaşadığı evine giderek ağız ve diş rahatsızlığı ile ilgili gerekli müdahaleyi yaptı. Protez tedavisi kapsamında Coşkun, 3'üncü defa ziyaret edildi.

Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Levent Kamalı, diş rahatsızlığı nedeniyle yakınları tarafından hastaneye getirilen Havva Coşkun'un görevliler tarafından evde sağlık ekibine yönlendirildiğini belirterek Ailelerinin hastamızı hastaneye gelip gitme konusunda yaşadıkları sorunu görünce bizde hastamızı evde sağlık hizmeti kapsamına aldık ve ekibimiz gerekli müdahaleyi yaptı. Tedavisi evinde yapılmaya başlandı. Evde sağlık ekibimiz kendisine protez hazırlığı yaptı tedavisi halen devam ediyor. Kendisi ve yakınları da bu şekilde bir tedavi uygulandığı için çok memnunlar diye konuştu.

Ayda yaklaşık 100 evde sağlık ziyareti yaptıklarını dile getiren Başhekim Kamalı, Yılda bin 200 evde evde sağlık ziyareti yapılıyor. Evde sağlık hastaları genellikle sistematik hastalıklarla da mücadele eden kişiler oluyor, ağız ve diş sağlığına gerekli önemi veremeyebiliyorlar. Dolayısıyla biz onları rutin olarak kontrol ederek akut acil durumları olmadan müdahaleleri yapmak istiyoruz. Onlara önleyici uygulamaları da yapmak istiyoruz. Kontrol ederek sıkıntılı bir duruma düşmelerini de önlemek istiyoruz. Evde sağlık uygulamamızdan, çeşitli sistematik rahatsızlıkları olan yatağa bağımlı kişiler ya da bunun yanında örneğin yaşadığı bir kaza sonucu ayağında yada bacağında bir kırılma şeklinde genç bireylere de evde sağlığa gidebiliyoruz. Hastaneye gelme konusunda sorun yaşayan hastalarımızı bulundukları yerlerde ziyaret ederek çeşitli meşakkatlerle karşılaşma risklerini minimize ediyoruz. Evde sağlık uygulamaları sırasında. Sabit protezler de yapıyoruz, dolgu ve kanal tedavileri de planlayabiliyoruz. Tedavinin şekline getirecekleri cihazlara karar veriyorlar, ekibin yaptığı planlama dahilinde, seyyar diş ünitesini seyyar röntgen cihazını da getirerek görüntüleme yapıp daha nitelikli bir tetkik ve tedavi yapabiliyoruz dedi.

Hastaneye gitmekte zorluk yaşadığını söyleyen Havva Coşkun, Allah devletimizden doktorlarımızdan razı olsun. Ben hem hastayım hem yaşlıyım gidip gelemiyordum eziyet oluyordu. Evimiz merkeze uzak. araç bulmak sıkıntı yürüyemiyorum yaşlılıktan şimdi doktorlar evimize geliyor Allah razı olsun bize büyük kolaylık verdiler şeklinde konuştu.

Kayınvalidesini tedavi için hastaneye götürdüklerinde hastanedeki görevlilerin kendilerine bu uygulamadan bahsettiklerini dile getiren Hayriye Coşkun ise Kayın validem ile beraber yaşıyoruz. Diş rahatsızlığı nedeniyle hastaneye götürdük bize orada 'Evlere gelip tedavi uygulayabiliyoruz teyzemizi uğraştırmayın' dediler. Adresi verdik gelip ilgilendiler annemin tedavisi devam ediyor. Biz kırsal bir bölgede yaşıyoruz hastaneye annemi götürmek çok zor oluyor. Böyle çok iyi oldu. Çok sıkıntı yaşıyorduk. Tedavi de çok iyi gidiyor çok memnunum diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title