Haberler

Samsun Görme Engelli Çocuklar, Braille Alfabesi ile Kuran Öğreniyor

Görme engelli çocuklar, braille alfabesi ile Kuran öğreniyor SAMSUN Altı Nokta Körler Derneği Şubesi tarafından 6- 15 yaş grubundaki çocuklar için yaz Kuran-ı Kerim kursu açıldı.

Görme engelli çocuklar, braille alfabesi ile Kuran öğreniyor

SAMSUN Altı Nokta Körler Derneği Şubesi tarafından 6- 15 yaş grubundaki çocuklar için yaz Kuran-ı Kerim kursu açıldı. Kursa katılan görme engelli 21 çocuk, braille alfabesi ile yazılmış Kuran-ı Kerim'i öğrenmeye başladı.

Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi görme engelli çocuklar için geçen 22 Haziran'da Kuran-ı Kerim Kursu açtı. Kursa 6- 15 yaş grubundaki 21 çocuk katıldı. Haftanın 5 günü gerçekleştirilen kurs programında çocuklara braille alfabesi ile yazılmış Kuran-ı Kerim'le eğitim verildi. Çocuklar braille alfabesi ile yazılmış Kuran-ı Kerim'i okuyup ezberlemeye başladı. Öğrencilere Kuran-ı Kerim eğitimi veren öğretici Rasimegül Usta Tokur, "Öğrencilerin bazılarının braille alfabesini bilmemesi biraz zorlanmamıza sebep oldu. Ama hepsi çok gayretli. Görme engelliler için özel hazırlanan braille alfabesiyle yazılmış Kuran-ı Kerim'i öğrenmek için çaba harcıyorlar. Çocuklar çok hevesliler. Onlar için zor olsa da hiç vazgeçmediler. Bu gayretleri beni de çok mutlu ediyor" dedi.

Altı nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit, amaçlarının Kuran-ı Kerim'i ve dini bilgileri görme engelli çocuklara küçük yaşlardan itibaren öğretmek olduğunu belirterek, "Geçen yıl Samsun'dan 3 din görevlimiz görme engeliler için kabartma yazı olarak bilinen braille alfabesini öğretmek için eğitim aldı. Biz bu duruma çok sevindik. Yaz ayında braille alfabesini bilen öğreticimiz ile çocuklarımız için Kuran-ı Kerim kursunu açtık. Katılım da çok güzel oldu. Görme engelli çocuklarımız artık Kuran-ı Kerim öğrenebiliyorlar" diye konuştu. Kuran-ı Kerim kursunun 21 Ağustos'ta sona ereceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title