Haberler

Samsun Final Okulları Kaliteyi Yükseltiyor

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Final Okulları’nın şehirdeki eğitim kalitesinin yükselmesine katkı sağladığını söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Final Okulları'nın şehirdeki eğitim kalitesinin yükselmesine katkı sağladığını söyledi.

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Özel Samsun Final Okulları Genel Müdürü Cengiz Karaca'yı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Demir, Samsun Final Okulları'nın eğitimdeki kalitenin artmasında katkısı olduğunu belirtti.

Özel Samsun Final Okulları Genel Müdürü Cengiz Karaca ve okul yöneticilerinin hazır bulunduğu ziyarette Milletvekili Demir, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Daha sonra okulu gezen Demir, sınıflarda incelemelerde bulundu. Genel Müdür Karaca, gerek akademik gerek sosyal başarıyla okullarına duyulan güvenin boşa çıkmadığı gördüklerini belirterek, "Okul öncesi eğitimden, Fen Lisesi eğitimine kadar öğrencilerimizin daha iyi eğitim alması için çalışıyoruz. Hedefimiz Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, manevi, tarihi ve kültürel değerlerini benimseyen bireyler yetiştirmektir" dedi.

KALİTELİ EĞİTİM ANLAYIŞI

Final Okulları'nın başta Samsun olmak üzere Türkiye'nin pek çok şehrinde faaliyette olduğunu söyleyen Demir, "Samsun'da da anaokulundan başlayarak lise eğitimine kadar geleceğimiz olan gençlerin daha iyi yetiştirilmesi için çaba gösteriliyor. Samsun Final Okulları öğrencilerinin sınavlarda elde ettiği başarılar da, verilen eğitimin doğru ve yerinde olduğunu gösteriyor. Final Okulları Samsun'daki eğitim kalitesinin yükselmesine önemli katkılar sağlıyor. Genel olarak düşünüldüğünde ilçelerde MEB'in yaptığı yeni okullar ile birlikte artık, kaliteli bir eğitim anlayışı kazanılıyor. Özel okulların da bunda önemli payı var. Araştıran ve sorgulayan erdemli bireylerin yetişmesi için herkese önemli görevler düşüyor" diye konuştu.

Hükümetin özel okullara kayıt yaptırmak isteyenlere de teşvik verdiğini hatırlatan Demir, "Hükümetimizin aldığı kararla öğrenci başına 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL arasında destek veriliyor. Bu ücret aileye değil doğrudan okula veriliyor. Teşvikten dolayı özel okullara yoğun bir ilgi var" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title