Haberler

Samsun - Engeliyle Koşup Dünyayı Dize Getirdi

Engeliyle koşup dünyayı dize getirdi

SAMSUN'da yaşayan 18 yaşındaki down sendromlu sporcu Ali Topaloğlu, Güney Afrika'da gerçekleştirilen Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre koşu ve gülle atmada şampiyon, disk atmada ise dünya ikincisi olmanın mutluluğunu yaşıyor. 2 yıllık ağır bir hazırlık sürecinin ardından dünya şampiyonu olmaktan gurur duyduğunu belirten Topaloğlu başarısının tüm engellere örnek olmasını istedi.

Güney Afrika'da geçen 21-27 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda yarışan lise son sınıf öğrencisi Ali Topaloğlu, 100 metre koşu ve gülle atmada dünya şampiyonu, disk atmada ise dünya ikincisi oldu. Canik Belediyespor sporcusu Ali Topaloğlu, Samsun'a geldikten sonra büyük bir ilgi ile karşılaştığını söyledi. Dünya şampiyonu olduğunu Samsun'a gelince daha çok hissettiğini dile getiren ve eilesinin kazandığı dünya şampiyonluğu sonrasında kendisiyle gurur duyduğunu belirten Topaloğlu, "2 yıl süresince çok ağır bir çalışma yaptık. Haftanın 6 günü antrenman yaptım ve önce Türkiye şampiyonu oldum ardından da dünya şampiyonasına katıldım. Burada da şampiyon olduğum için çok mutluyum. Bana destek olan başta antrenörüm olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu başarımın bütün engellilere örnek olmasını istiyorum. Sporla hayatım değişti" dedi.

Antrenörü Musa Davulcu, Ali Topaloğlu'yu 2013 yılında sporla tanıştırdıklarını belirterek "Canik Belediyesi bünyesinde 'Sporla birlikte rehabilitasyon ve topluma kazandırma projesi? kapsamında atletizm takımı kurduk. Bu takım bünyesinde sporcularımızı seçim çalışmalara başladık. Ali ile babası Adil Topaloğlu vasıtasıyla tanıştım. Babasına çevresinde engelli sporcu olup olmadığını sordum. O da bana birisinin olduğunu söyledi ancak bu kişinin oğlu olduğunu söylemedi. Ali daha sonra yanıma geldi ve sonra babasını arayıp 'Şuanda karşımda bir dünya şampiyonu duruyor. Oğlunuz şampiyon olacak' dedim. Babası bunu duyunca şaşırdı. Ben sonra Adil beyin oğlu olduğunu öğrendim. Allah'a şükür o dönem babasına söylediğim gibi Ali şimdi dünya şampiyonu oldu. Çok başarılı ve azimli bir sporcu" diye konuştu.

Spor sayesinde Ali Topaloğlu'nun tüm hayatının değiştiğini dile getiren antrenör Davulcu, "Ali normal sporcularla birlikte antrenman yaptı, onlarla birlikte şampiyonaya hazırladı. Bu süreçte Ali'nin kendine olan güveni arttı ve sosyalleşti. Kendisini asla engelli bir sporcu olarak görmedik ve diğer normal sporcular nasıl çalışıyorsa aynı ciddiyetle çalıştık. Ali'nin başarısı bir engelli ailesine örnek olabilir. Çünkü aileler engelli çocuklarını dışarı çıkarmıyorlar ve saklıyorlar. Eğer aileler çocuklarını spora yönlendirdikleri takdirde böyle büyük şampiyonlukları onlarda yaşayabilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Canik Belediyespor Ali Topaloğlu Güney Afrika Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title