Haberler

Samsun Dev Festivale Hazırlanıyor

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçıların yanı sıra Türkiye'den de müzik ve dans gruplarını ağırlayacak olan Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali için hazırlıklar devam ediyor.

Bu yıl birincisi düzenlenecek festival; operadan, halk müziğine, klasik müzikten dansa kadar birçok farklı rengi aynı sahnede buluşturarak izleyenlere bir sanat şöleni yaşatacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği; Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Adeka'nın ana sponsorluğunda gerçekleşecek festival, 25 Mayıs-7 Haziran 2013 tarihleri arasında sanatseverleri Samsun'da buluşturacak.

AÇILIŞ "THOMAS HAMPSTON" İLE YAPILACAK

Festivalin açılış konserinde ünlü

opera sanatçısı Thomas Hampston sahne alacak. Müzik eleştirmenlerinin "Dünyanın en etkileyici lirik baritonu" olarak gösterdiği Hampston, özellikle Amerika ve Avrupa'nın önemli sahnelerinde solist olarak sahne almasının yanı sıra 170'in üzerindeki müzikal kayıtlarıyla da beğeni toplayan bir isim.

Festivalin açılış gecesinde solist sanatçıya, şef Lorenzo Castriota yönetimindeki Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek. Bu muhteşem açılış konseri 25 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

SAHNEDE "ANADOLU ATEŞİ" YANACAK

"Efsanelerin Dansı" adlı gösterisiyle izleyicilere Anadolu'nun binlerce yıllık kültürel ve mitolojik tarihinden izler sunan "Anadolu Ateşi Dans Topluluğu", festivalin bu yılki ikinci konuğu olacak. Anadolu'nun gizli kalmış halk danslarının modern dans ve bale ile birleştiği gösteri, sanatseverleri müzik ve dans ile büyülü bir yolculuğa çıkarıyor.

Dansçıların etkileyici sahne performanslarıyla unutulmaz bir gece yaşatacağı "Anadolu Ateşi" gösterisi, 26 Mayıs Pazar günü saat 20.30'da 7500 kişilik Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşecek.

AHMET ÖZHAN'DAN KONSER

Klasik Türk müziği ve Tasavvuf müziğinin önde gelen isimlerinden olan Ahmet Özhan da festivalin konukları arasında yer alıyor. Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ile birlikte sahne alacak olan Özhan, gecede sanatseverlere

kendine özgü etkileyici

yorumu ile

özel parçalardan oluşan bir repertuvar

sunacak. Ahmet Özhan & Samsun Devlet

Klasik Türk Müziği Korosu konseri, 27 Mayıs

Pazartesi günü saat 20.00'da

Atatürk Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

ANKARA DEVLET TÜRK DÜNYASI MÜZİK TOPLULUĞU

Müziğin farklı renklerini Samsun'da sanatseverlerle buluşturan festival, Ankara Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu konseri ile devam edecek. Yöresel müziğin içindeki farklı lehçeleri bozmadan, geleneksel ritimleri çağdaş bir yorumla izleyici ile buluşturan topluluk, sanatseverleri farklı bir müzik coğrafyasına götürüyor.

Konser, 29 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'da Atakum'da yeni açılacak olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Kültür Merkezi'nde yapılacak.

RUSLARIN EĞLENCELİ GRUBU "BALALAYKA"

Festival ilk yılında Rusya'dan eğlenceli bir grup olan "Balalayka"yı da sanatseverler ile buluşturuyor. Devlet Akademik Rus Ulusal Topluluğu sanatçılarından oluşan Balalayka Grubu; Kayyusha, Kalinka ve Polyushka Polye gibi ünlü Rus halk şarkılarına getirdiği keyifli yorumlarıyla beğeni topluyor. Genellikle tek başına çalınan Rus çalgısı Balalayka, bu konserde muhteşem bir orkestrayla seyirci karşısında olacak. Konser; 31 Mayıs Cuma günü saat 20.00'da Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

AZERİ NEZAKET TEYMUROVA

Azeri halk türkülerinin güçlü sesi Nezaket Teymurova

festivalin en dikkat çeken konukları arasında yer alıyor. Birçok ülkede Azerilerin ünlü

halk şarkılarından biri olan "Gal sene gurban" yorumuyla

tanınan Teymurova,

festivalde iki konser ile sahne alacak. Berrak sesi ve güçlü yorumuyla dinleyicisini büyüleyen

Teymurova; 1 Haziran Cumartesi günü

Atatürk Kültür Merkezi'nde ve 2 Haziran Pazar günü saat 20.00'da Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde

sanatseverlerle buluşacak.

GÜRCÜ TOPLULUK "RUSTAVİ"

Festivalde sahne alacak yabancı topluluklardan biri de "Rustavi ". Gürcistan'ın dünyaca ünlü topluluğu

"Rustavi", Gürcü halk şarkıları ve halk danslarından oluşan gösterileriyle sanatseverlere özel bir gece yaşatacak. 60 kişilik kalabalık bir sanatçı topluluğundan oluşan "Rustavi", geleneksel enstrümanlarla seslendirdikleri Patara Gogo, Gelino, Satrpialo gibi ünlü halk şarkılarının yanı sıra

Kafkas folklor danslarıyla

izleyicilere nefes kesen bir gösteri sunacak. Dans ve müziği aynı sahnede buluşturan Rustavi grubu, 3 Haziran Pazartesi günü saat 20.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

TÜRKSOY OPERA YILDIZLARI

Festival sona yaklaşırken, Türksoy Opera Yıldızları'nın muhteşem konseriyle devam ediyor. Bu gala konserinde

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'dan farklı opera solistleri sahne alacak.

Türksoy Opera Yıldızları;

5 Haziran Çarşamba günü saat 20: 00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek konserde sanatseverlere opera eserlerinden oluşan güçlü bir repertuvar sunacak.

AŞIK VEYSEL ORATORYOSU

Festival,

"Aşık Veysel Oratoryosu"nun seslendirileceği unutulmaz bir gece ile sanatseverlere veda edecek.

Yaşama sevincini, hüzün ve umutla eserlerine taşıyan ünlü halk ozanı Aşık Veysel'in bıraktığı izler, Murat Kodallı'nın bestelediği oratoryo ile yeniden hayat buluyor. Solist olarak Şükriye Tutkun'un sahne alacağı gecede,

sanatçıya şef Murat Kodallı yönetimindeki Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu eşlik edecek. 7 Haziran Cuma günü saat 20.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde seslendirilecek "Aşık Veysel Oratoryosu" ile festival son bulacak.

25 Mayıs -07 Haziran tarihleri arasında Samsun'da gerçekleşecek I. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali'nin biletleri yurt içinde ve yurt dışında My bilette'te satışa çıktı. Festivalin açılış konseri olan Thomas Hampston konseri; 50 TL ile 30 TL arasında fiyatlandırılırken, festivaldeki diğer etkinliklerin biletleri ise 15 TL ile 7 TL arasında değişiyor. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Ahmet Özhan Türkiye Akm Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title