Haberler

Samsun'dan Kar Manzaraları

Samsun’da iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı sonucu şehir merkezinde kartpostallık manzaralar ortaya çıktı.

Samsun'da iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı sonucu şehir merkezinde kartpostallık manzaralar ortaya çıktı.

Sibirya soğuklarının yaşandığı Orta Karadeniz, kar yağışına teslim. Kardan dolayı 17-18 Şubat tarihlerinde iki gün okulların tatil edildiği Samsun'da şehir merkezinde kar kalınlığı 15 santime ulaştı. Şehri beyaz örtüyle kaplayan kar, beraberinde doyumsuz manzaraları da getirdi. Beyaza bürünen Samsun'da kartpostallık manzaralar oluştu.

AFET VE ACİL DURUM RAPORU

Öte yandan, Samsun Valiliği tarafından açıklanan Afet ve Acil Durum Raporu'nda son durum hakkında bilgi verildi. Açıklamada, "Samsun yer yer yoğun (20 cm ve üzeri ) olmak üzere kar yağışlı geçmesi beklenmektedir. Sıcaklık Samsun merkezde 0 ila 1 derece arasında, iç kesimlerde ise -2 ila -8 arasında seyretmeye devam edecek. Rüzgarın kuzeyli yönlerde orta kuvvette kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklığının Samsun da 2 derece olarak gerçekleşmesi bekleniyor" denildi.

Açıklamanın devamında şu bilgiler verildi:

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

"Kar yağışının bölge genelinde zaman zaman yoğun olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

İç ve yüksek kesimlerde kuvvetli, kıyı kesimlerde ise hafif ve orta kuvvette buzlanma ve don olayı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (zirai don, karayolu ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUGÜN ÖLÇÜLEN KAR KALINLIKLARI

Atakum 11 cm, Ladik merkez 35 cm, Ladik Kayak Merkezi 100 cm, Samsun Meteoroloji Radar (Şenyurt Mahallesi) 50 cm, Vezirköprü 10 cm, Havza 12 cm, Kavak 15 cm, Salıpazarı 10 cm, Ayvacık 10 cm Asarcık 20 cm, Terme 12 cm, Çarşamba 2 cm, Alaçam Kızlan mevkisi 100 cm ve Yakakent 15 cm.

KAPALI KARAYOLU

Alaçam-Kızlan-Çerçiler 24-39 km arası kar ve tipi nedeniyle karayolu ulaşıma kapanmıştır. Samsun il sınırları içerisinde devlet ve il yollarının tamamında kar mücadelesi ekipler tarafından kar ve buz çözme çalışması yapılmaktadır.

Enerjisiz mahalle ve trafo sayısı: Alaçam'da 9 mahallede enerji yok.

39 MAHALLE YOLU KAPALI

19 Mayıs 2, Alaçam 3, Ayvacık 1, Bafra 1, Canik 1, Kavak 30 ve Vezirköprü 1 olmak üzere toplam 39 Mahalle yolu kapalı durumdadır. Kapalı tüm mahalle yollarında Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar devam etmektedir.

AFAD koordinasyonunda müdahale edilen ihbar sayısı: 17 Şubat 2015 tarih ve saat 08.00 itibari ile 14 ihbar bulunmaktadır. 5 adet mahsur kalma,5 adet trafik kazası ve 4 adet diğer konulu ihbarlar... Olaylardan toplam etkilenen kişi sayısı 9'dur. Süreç içerisinde 2 acil hastaya müdahale edilmiştir.

12 SEFER İPTAL

Hava yolu Ulaşım Durumu: 17 Şubat 2015 16.30 ile 18 Şubat 2015 saat 09.30 tarihleri arasında 12 sefer karşılıklı olarak iptal olmuştur. Havalimanı uçuşlara açıktır.

Deniz Yolu ulaşım Durumu: Samsunport dışındaki iskelelere görüş mesafe 100-150 metre olduğu için limana gemi giriş ve çıkış kılavuz kaptanlığınca durdurulmuştur.

18 Şubat 2015 tarih saat 09.00'dan itibaren ağır tonajlı araçlar Samsun-Ankara karayolunda Havza mevkisinde bekletilmektedir." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sibirya Alaçam Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title