Haberler

Samsun'da El Nusra Üyeliğinden Tutuklanan Zanlı Beraat Etti

Güncelleme:

Samsun'da terör örgütü El Nusra üyesi olduğu iddiasıyla geçen ay tutuklanan zanlının beraatine karar verildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Lokman Ö'nün (24) yaklaşık 6 ay önce Antalya'da çalıştığı sırada Suriye'ye giderek terör örgütü El Nusra'ya katıldığı, burada girdiği çatışmada yaralandığı ve daha sonra illegal yollarla Türkiye'ye giriş yaparak Samsun'a geleceği bilgisine ulaşmıştı.

Güvenlik güçlerinin ortak yürüttüğü çalışmada takibe alınan Lokman Ö, İlkadım ilçesindeki otogarda gözaltına alınmıştı. Zanlı, 17 Mayıs'ta çıkarıldığı mahkemece "terör örgütüne üye olmak ve örgütsel faaliyetlerde bulunmak" suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

10 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Lokman Ö.'nün yargılanmasına bugün başlandı.

"BENİM TEK AMACIM TÜRKMENLERE YARDIM ETMEKTİ"

Kocaeli F Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatan sanık duruşmaya SEGBİS sistemi ile katıldı. Mahkeme heyetine ifade veren Lokman Ö., "Suriye'deki Türkmen halkının mağdur olduğunu haberlerde görüyordum. Bu zulme tepki olarak Suriye'ye gitmeye karar verip sosyal medya yardımıyla Türkmenlerle bağlantı kurmaya çalıştım. Daha sonra Türkmenlere yardım eden El-Nusra Cephesi'nin varlığını öğrendim ve bağlantı kurdum. Daha sonra tek başıma Hatay'dan yürüyerek Suriye'ye geçtim. El-Nusra'nın Türkmenlerle hareket ettiğini düşünüyordum. Beni karşıladılar. 1 ay eğitim gördüm. Silah kullandım ancak çatışmalara katılmadım.

"EL NUSRA'NIN TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNDAN HABERİM YOKTU"

El-Nusra Cephesi'nin terör örgütü olduğundan haberim yoktu. Benim bu örgütle bağlantım oldu ancak herhangi bir bağım olmadı. Türkiye'nin listesinde böyle bir terör örgütü olduğunu bilmiyordum. Benim tek amacım Türkmenlere yardım etmekti. Daha sonra yakınımda patlayan bir bombadan gelen şarapnel parçasıyla yaralandım. El-Nusra Cephesi'nin El-Kaide'den ayrılan bir örgüt olduğunu yaralandıktan sonra öğrendim. Tedavim tamamlanınca yine tek başıma yürüyerek Hatay'dan geçip Türkiye'ye girdim. Benim tek amacım Türkmenlere yardım etmekti. Terör örgütü üyesi değilim. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Sanık ifadesinin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti Lokman Ö.'nün delil yetersizliğinden beraatine karar verip tahliye etti.

Kaynak: AA / 3. Sayfa

El Nusra Samsun 3. Sayfa Haberler

500

Yorumlar (3)

ey:

ne sınırımız var ama yol geçenhanı gibi yürüyerek suriyeye gecip yürüyerek geri geliyo adam hoop hayırdır diyen yok ne ala memleket sonra cıkıp biz terörle mücadele ediyoruz diyeceğiz öyle mi

4
0
yanıtYanıtla
adam:

Simdi baslik bir PKKli serbest birakildi olsaydi en 100 yorum olurdu. Istemedigini veya gizli gizli destekledigini nasilda görmemezlikten geliyor bu koyunlar;-))

1
0
yanıtYanıtla
Dersimli:

ben burda haykırıp söylüyorum. el NUSRA Ümmetin yüzakıdır. onlar ışidden ve ışidin yaptıklarından tamamen beridirler. ışid yüzünden onlarında adını kötüye kullanıyorlar. zalimlere karşı savaşanlara terörist demekten Allah a sığınırım.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title