Haberler

Samsun'daki Şiddetli Yağış - Kılıç: "Can Kaybının Olmayışı Hepimiz İçin Sevindiricidir"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Selden dolayı zarar gören yerlerden genel ve detay görüntüler - Vatandaşların ev ve iş yerlerindeki su ve çamurları tahliye etme çalışmaları - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Samsun Valisi İbrahim Şahin'in incelemelerinden detaylar - Bakan Kılıç'ın açıklamaları - Kılıç'ın kendi aracıyla gitmesi Samsun'daki şiddetli yağış- Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: - "Can kaybının olmayışı hepimiz için sevindiricidir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Selden dolayı zarar gören yerlerden genel ve detay görüntüler - Vatandaşların ev ve iş yerlerindeki su ve çamurları tahliye etme çalışmaları - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Samsun Valisi İbrahim Şahin'in incelemelerinden detaylar - Bakan Kılıç'ın açıklamaları - Kılıç'ın kendi aracıyla gitmesi Samsun'daki şiddetli yağış- Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: - "Can kaybının olmayışı hepimiz için sevindiricidir. Biz elimizden gelen en hızlı şekilde buradaki yaraları sarmak için çalışacağız" Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dün gece etkili olan sağanak nedeniyle Terme ilçesinde meydana gelen su baskınları ve hasara ilişkin, "Can kaybının olmayışı hepimiz için sevindiricidir. Biz elimizden gelen en hızlı şekilde buradaki yaraları sarmak için çalışacağız" dedi.Kılıç, Vali İbrahim Şahin ile Evci ve Sakarlı mahallelerinde incelemelerde bulundu. Su baskınlarından etkilenen ev ve iş yerlerini gezen Kılıç, vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini iletti.Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağışların devam edeceği konusunda uyarıda bulundu.Terme ve Salıpazarı civarındaki hasarın tespiti için çalışmaların sürdüğünü belirten Kılıç, "Şu ana kadar elimize ulaşan herhangi bir can kaybımız yok. Tabii ki bazı maddi hasarlar mevcut. Bunları da gördük" diye konuştu.AFAD'ın hasar tespit ekiplerinin bölgede olduğunu dile getiren Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu anlamda çalışmalarına başlamış durumdalar. Bir yandan Devlet Su İşlerimiz, dereler ve çaylarda birikmiş kütüklerin, ağaçların, molozların toplanmasıyla alakalı çalışma içerisindeler. Öğleden sonra yoğun yağış ihtimalinden dolayı tüm vatandaşlarımıza, özellikle bu bölgede dikkatli olmaları konusunda arkadaşlarımız uyarılarını yapıyor. SASKİ ve DSİ'nin de önceliği, şu anda bir an önce buradaki nehir ve çayların açılıp gelecek yağış olursa, bunun bir an önce akmasını sağlamak. Bu noktada ciddi bir çalışma devam ediyor. Mala gelen zarar yerine konur, bu noktada da devletimizin gücü yerindedir.Tespitler sonrasında kanunlar çerçevesinde zaten gerekli çalışmalar yapılacak."- "Can kaybının olmayışı hepimiz için sevindiricidir"Kılıç, devletin tüm kurumlarıyla afetin etkilerinin bertaraf edilmeye çalışıldığını, duygusal tepkiler gösteren vatandaşlara hak verdiklerini kaydederek, "Bu anlamda biz onlara yardımcı olmak için buradayız" dedi.Çalışmaların tüm eksikler giderilene kadar devam edeceğini kaydeden Akif Çağatay Kılıç, "Hepimize geçmiş olsun. Can kaybının olmayışı hepimiz için sevindiricidir. Biz elimizden gelen en hızlı şekilde buradaki yaraları sarmak için çalışacağız. Gece gündüz çalışacağız. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Akif Çağatay Kılıç İbrahim Şahin Samsun Terme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title