Haberler

Samsun'daki Sel

Tekkeköy ilçesinde şiddetli yağışın neden olduğu selin ardından suların çekilmesiyle hasar tespit çalışması başlatıldı.

Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki şiddetli yağış sonrası oluşan selin ardından suların çekilmesiyle hasar tespit çalışması başlatıldı.

Tekkeköy ilçesinde gece başlayan sağanak yağışla su baskınına uğrayan ev ve iş yerleri temizleniyor. Ayrıca selden yıkılan köprülerin onarımı ve heyelan nedeniyle çöken yolların açılması için Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Tekkeköy Belediyesi yoğun şekilde çalışma yürütüyor.

Bölgede İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri de vatandaşın yaralarını sarmak için hasar tespit çalışmasına başladı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AA muhabirine, küresel ısınma sebebiyle mevsimsel yağışların çok şiddetli olmasından kaynaklanan su baskını yaşadıklarını söyledi.

Sağanağın dün gece bir saat sürdüğünü ancak aşırı yağdığı için birçok grup köy yolunun kullanılamaz hale geldiğini vurgulayan Togar, "Dün geceden itibaren Tekkeköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun bir şekilde yolların açılması için çalışıyor. Heyelan olan yollarda yapım çalışması uzun sürecek. Bunun için 6 köy yolumuz kapalı. Diğer taraftan sel nedeniyle kaya, odun gibi malzemelerin kapattığı yolları iş makinelerimiz hemen açıyor. En büyük tesellimiz mal kaybımızdan başka sıkıntımız olmaması" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin çok güçlü olduğunu belirten Togar, "Hasar tespit çalışması bittiğinde en kısa sürede hem vatandaşımızın yaralarını saracağız hem de heyelandan çöken yolları ve yıkılan köprüleri yeniden inşa edeceğiz" diye konuştu.

Togar, sel nedeniyle birçok vatandaşın tarlasındaki ekili ürünününde  zarar gördüğünü sözlerine ekledi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ise dün Tekkeköy ile 19 Mayıs ilçelerinde metrekareye 86 kilograma yağış düştü. Yetkililer, yağışın yoğun olduğu Tekkeköy, 19 Mayıs ve Canik ilçelerinde sağanaktan önce dere ve ırmak kenarında oturan vatandaşların uyarıldığını kaydetti. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Togar 19 Mayıs Tekkeköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title