Haberler

Samsun'daki Doktora Silahlı Saldırı

Samsun'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun için İzmir, Uşak, Aydın, Manisa ve Denizli'de sağlık çalışanları iş bıraktı.

Samsun'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun için İzmir, Uşak, Aydın, Manisa ve Denizli'de sağlık çalışanları iş bıraktı.

İzmir Alsancak Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesinin bahçesinde toplanan sağlık çalışanlarına vatandaşlar da destek verdi. Yakalarına Opr. Dr. Furtun'un fotoğraflarını takan sağlık çalışanları, Atatürk Anıtı'nın önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Hastane başhekimi Birol Durukan, yaptığı açıklamada, Opr. Dr. Furtun'un görevi başında katledilmesinin hiçbir şeyle açıklanamayacağını belirterek, bu olayın çok anormal olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanları olarak gece gündüz demeden vatandaşların sağlığı için çalıştıklarını belirten Durukan, "Biz de bu halkın içinden çıkan insanlarız, vatandaşlarımızın kendi evlatları olan bizlere her şekilde sahip çıkmalarını istiyorum" dedi.

Öte yandan, İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Mete Güzelant, aldıkları karar gereği bugün iş bırakma eylemi yapacaklarını ve sağlık çalışanlarının zorunlu haller dışında görev yapmamalarını istedi.

Saat 11.30'da Basmane Meydanı'nda toplanacaklarına dikkati çeken Güzelant, buradan da İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne yürüyeceklerini sözlerine ekledi.

-Uşak

Uşak Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları da bir süre iş bıraktı.

Samsun'daki silahlı saldırıda yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan gruptakiler adına basın açıklaması yapan Başhekim Abdurrahman Yılmaz, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının son bulmasını istedi.

Sağlık çalışanlarının yaşanan saldırılardan olumsuz etkilendiğini belirten Yılmaz, "Hepimiz çok üzgünüz. Bu tür olayların bir daha tekrarlanmaması tek dileğimiz" dedi.

-Aydın

Aydın Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları da Samsun'da görev yapan Operatör Doktor Kamil Furtun'a yapılan saldırıyı kınadı.

Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, yaptığı açıklamada, sağlık çalışanları olarak acı içinde olduklarını ifade etti.

"Yüreğimiz acı ve öfke dolu. Meslektaşımızın görev yaptığı hastanede hunharca katledilmesini nefretle kınıyoruz" diyen Aydın, bu tarz saldırıların son bulmasını istedi.

Denizli ve Manisa'da da sağlık çalışanları iş bırakma eylemine destek verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Metin Aydın Samsun İzmir Uşak Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

azra:

sağlık personelini vuranın allah ellerini kırsın benim annemde sağlık personeli şimdi kim güvenip ailesini, tanıdıklarını bırakacak.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title