Haberler

Samsun'daki Doktora Silahlı Saldırı

Burdur'daki sağlık çalışanları, Opr. Dr. Kamil Furtun'un Samsun'da uğradığı silahlı saldırıyı protesto etti.

Burdur Devlet Hastanesi önünde basın açıklamasını okuyan Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Reha Sermed Aygören, Türkiye'nin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla halkın sağlığı için emek veren büyük bir aile olduklarını söyledi.

Op. Dr. Furtun'un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılarda, sağlık ve şiddet kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından derin bir endişe ve üzüntü duyduklarını belirten Aygören, şöyle konuştu:

"Biz sizlerin sayesinden varız, sizlerin duaları ve desteği ile ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki sizlerden sevgi, saygı ve hoşgörü bekliyor, tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz."

- Burdur Aile Hekimleri Derneği'nden kınama

Burdur Aile Hekimleri Derneği de Burdur Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak, Opr. Dr. Furtun'un öldürülmesine tepki gösterdi.

Dernek Başkanı Dr. Osman Gencer, Furtun'un öldürülmesinden dolayı yüreklerinin acı ve öfkeyle dolu olduğunu dile getirdi.

Meslektaşlarının hunharca katledilmesini nefretle kınadıklarını ifade eden Gencer, "İsyanlardayız. Daha önce de yaşamıştık aynı acıları. Ersin'i, Kamil'i, Melike'mizi yitirmiştik, çalıştaylar yapmış, raporlar hazırlayıp sunmuştuk. Yetmedi, yürüyüşler yapmıştık tehlikeyi göstermek için ama görmediler duymadılar" dedi.

Gencer, sağlıkta şiddeti sona erdirmek için popülist söylemlerden ve zarar verici beyanlardan uzak durulması gerektiğine dikkati çekti.

Sorunu gerçekten ortadan kaldıracak samimi hazırlanmış Sağlıkta Şiddet Yasası'nın acilen çıkarılması gerektiğini vurgulayan Gencer, şöyle konuştu:

"Amacından saptırılmış, şikayet ve mobing hattı haline getirilmiş 184 danışma hattı revize edilmeli ya da kaldırılmalıdır. Hastanelerimiz de ve aile sağlığı merkezlerimiz de yeterli ve gerekli güvenlik önlemleri alınmalıdır. Zor çalışma şartları, angaryalar, yoğun stres ve tempoyla adeta tükenmişlik sendromu yaşayan sağlık çalışanlarına söz verilen yıpranma payları verilmelidir. Yılların emeği ile yetişmiş, kendi ailesinden, eşinden, çocuklarından çaldığı vakitlerle hastalarına faydalı olmaya çalışan ve halkımızın sağlığı için gece gündüz fedakarca hizmet vermeye çabalayan doktorlara, hemşirelere ve sağlık çalışanlarına huzurlu çalışma ortamları sağlanmalıdır."

Kaynak: AA / Yerel

Burdur Devlet Hastanesi Türkiye Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title