Haberler

Samsun'daki Doktora Silahlı Saldırı

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesini nedeniyle sağlık çalışanları, Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Amasya, Çorum'da ve Sinop'ta 15 dakika hasta bakımına ara verdi.

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesini nedeniyle sağlık çalışanları, Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Amasya, Çorum'da ve Sinop'ta  15 dakika hasta bakımına ara verdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, "15 dakika süresince hasta bakımına aciller dışında ara vereceğiz" açıklamasının ardından Trabzon Fatih Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar ve hastane çalışanları, 09.00 itibarıyla acil servis dışında çalıştıkları alandan ayrılarak başhekimlik önünde toplandı.

Burada hayatını kaybeden Opr. Dr. Furtun için saygı duruşunda bulunan sağlık çalışanları, ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Başhekim Opr. Dr. İsmail Ulusal, meslektaşlarını hain bir saldırı sonucu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "İnsanların hayatı için canla başla çalışan sağlık çalışanlarına karşı her türlü şiddeti kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz. Şiddetin sağlık kurumlarında sıfıra indirilmesi için hep birlikte el ele vererek mevcut hukuki ve idari yapısal tedbirleri ileri taşımalıyız. Şiddet dili ne medeniyetimiz ne de ahlaki değerlerimizle bağdaşmamaktadır. Tüm bunlara rağmen toplumun tüm kesimlerinde yaşandığı gibi sağlıkta da bu tür üzücü olaylarla karşı karşıya kalabilmekteyiz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından sağlık çalışanları, hayatını kaybeden Furtun için dua okuyarak 09.15 itibarıyla görevli oldukları alanlara döndü.

-Rize

Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktorlar ve hastane çalışanları, saat 09.00 itibarıyla poliklinik binası önünde toplandı.

Hayatını kaybeden Opr. Dr. Furtun için saygı duruşunda bulunan sağlık çalışanları, daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Demiral, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde manidar şekilde gündem oluşturan ve Opr. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı boyut kazanan saldırılardan derin üzüntü ve endişe duyduklarını söyledi.

Geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek nitelikte gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesisleriyle hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Demiral, şöyle konuştu:

"Ülkemizi sağlık alanında çağ atlatan ve dünyada zirve yarışına taşıyan bu büyük başarı, sizlerin desteği olmadan hizmet sunumunda tek başına yeterli olamayacaktır. Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor. Ne var ki üst üste yaşanan olaylar, sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır."

Açıklamanın ardından sağlık çalışanları, 09.15 itibarıyla görevli oldukları alanlara döndü.

Öte yandan, Rize Devlet Hastanesi acil servisi önünde, Memur-Sen İl Başkanı Resul Usta, Sağlık-Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz ile yönetim kurulu üyeleri ve hastane yöneticilerinin katılımıyla basın açıklaması yapılarak Dr. Furtun'un öldürülmesi protesto edildi.

-Bayburt

Bayburt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince Bayburt Devlet Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasına, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hulki Aşır ile hastanede görev yapan tüm sağlık çalışanları katıldı.

Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Aşır, Türkiye'nin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına, hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla halkın sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensupları olduklarını dile getirdi.

Aşır, "Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz" dedi.

-Gümüşhane

Vali Vekili Şenol Turan, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, İl Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Yavuz Çakıroğlu, Başhekim Onur Yalçın, Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Yunus Yılmaz ve sağlık çalışanları, Furtun'a yapılan saldırıyı protesto amacıyla Gümüşhane Devlet Hastanesi acil servisi önünde bir araya geldi.

Yakalarında, Furtun'un fotoğrafı ve "Biz Bir Aileyiz Şiddeti Kınıyoruz" yazısı bulunan katılımcılar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Turan, burada yaptığı konuşmada, dünyanın en kadim mesleklerinden olan tıp alanında hizmet veren bilim adamı Furtun'un hunharca öldürülmesi dolayısıyla büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

Furtun'un, yaklaşık 6 ay önce Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde bir ay görev yaptığını belirten Turan, "Burada güzel izler bıraktığını öğrendim. Allah rahmet eylesin, kederli ailesine, tıp camiasına ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Dilerim bu son olur" diye konuştu.

Milletvekili Aydın ise üzüntülü bir gün olduğunu ifade ederek, "Gönül ister ki sağlık çalışanları hiçbir gün üzüntülü olmasın. Bu olayı lanetle kınıyoruz. 'Allah onun ne cezası varsa' demekten öteye bir şey diyemiyoruz. Benim 25 yıllık arkadaşım. Ailece 25 yıldır görüştüğümüz çok kıymetli bir insan" dedi.

Dr. Kamil Furtun'un anne babaların çocuklarına, hocaların öğrencilerine örnek gösterdiği kişiliğe sahip olduğunu anlatan Aydın, "Bir toplum içindeki bireyin nasıl yetişmesini ve o topluma nasıl yönetici olmasını ya da hizmet etmesini isterse Dr. Kamil Furtun önereceği bir insandı. İçi kin bürümüş, ne için yaptığı belli olmayan katil ruhlu ve sonunda da katil olan biri yüzünden bu acı sonuçla karşılaştık. Sevgili meslektaşım, kardeşim eşi Funda'nın, evladının ve sağlık çalışanlarının başı sağolsun" ifadesini kullandı.

Aydın, Furtun'un, Gümüşhane'de de emeği olduğunu anımsatarak, Gümüşhanelilerden Furtun için dua etmesini istedi.

Sağlık çalışanları, Furtun için dua okunmasının ardından görevlerinin başına döndü.

-Giresun

Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Sağlık Müdürü Ahmet Bal, ülkenin güçlü yarınlara daha sağlıklı toplum temelinde ulaşabilmesi adına hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna, bütün sağlık çalışanlarının,  vatandaşın sağlığı için emek verdiklerini söyledi.

Mesleği icra ederken kin nefret ve şiddetin diliyle karşılarına çıkanlara en büyük dersin hep birlikte verilebileceğine dikkati çeken Bal, "Unutmayalım ki insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor" dedi.

Basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları yeniden görevlerine dönerek hizmet vermeye başladı.

-Amasya

Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan doktorlar ve sağlık çalışanları, hayatını kaybeden Furtun için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Sağlık Müdürü Mehmet Rüştü Ertosun, burada yaptığı açıklamada, sağlık ve şiddet kelimelerinin yan yana anılıyor olmasından derin üzüntü ve endişe duyduklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden çalıştığını, geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek nitelikte gelişen tıp teknolojileriyle donatılmış sağlık tesislerinde hizmetler verdiklerini vurgulayan Ertosun, şunları  kaydetti:

"Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı tüm halkımız ve sağlık çalışanlarımızı da dikkatli olmaya çalışıyoruz. Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor."

-Çorum

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatıyla  başlatılan "şifa veren ele vefa organizasyonu" kapsamında Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktorlar saat 09.00'da muayenelerine arar vererek hastane önünde toplandı.

Burada bir basın açıklaması yapan Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, Furtun'un hayatını kaybettiği üzücü olayı kınadıklarını belirtti.

Sağlık çalışanları olarak halkın emanetine sahip çıktıklarını dile getiren Sobacı, " Üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumundadır" dedi.

Furtun'un görevi başında vahşice katledildiğini vurgulayan Sobacı, sağlık ve şiddet kelimelerinin yan yana anılıyor olmasından derin endişe ve üzüntü duyduklarını kaydetti.

Sobacı'nın açıklamasının ardından doktorlar tekrar polikliniklerine dönerek muayenelerine devam etti.

-Sinop

Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Tamer Sivrikaya, merkez bahçesinde personeliyle Opr. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında vahşice katledilmesini kınadı.

Sivrikaya, burada yaptığı basın açıklamasında, son günlerde manidar şekilde gündem oluşturan ve Opr. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı boyut kazanan saldırılardan derin üzüntü ve endişe duyduklarını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhane Bayburt Samsun Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title