Haberler

Samsun'daki Doktor Cinayeti Kabadüz'de Kınandı

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesinin ardından Kabadüz Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları basın açıklaması düzenleyerek saldırıyı kınadı.

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesinin ardından Kabadüz Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları basın açıklaması düzenleyerek saldırıyı kınadı.

Kabadüz Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde yapılan basın açıklamasında, "Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmakta olan meslektaşımız Opr. Dr. Kamil Furtun'u menfur bir saldırı sonucu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" denildi.

Basın açıklamasının devamında, "İnsanımızın sağlığı için canla, başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz. İnsan hayatına kast edilerek ortaya konan bu korkunç olay bizleri ve sağlık camiamızı derinden sarsmıştır. Sağlık bakanlığınca şiddetin sağlık kurumlarında asgariye indirilmesi için son zamanlarda önemli hukuki, idari ve yapısal tedbirler hayata geçirildi. Her şeyden önce 'Şifa Veren Ele Vefa' dedik ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeniden hatırlatarak, sağlık çalışanlarımızdan küçük bir teşekkürün esirgenmemesini istedik. Bununla birlikte şiddet dilinin ne medeniyetimiz ne de ahlaki değerlerimizle asla bağdaşmayacağına vurgu yaptık. Tüm bunlara rağmen, toplumun hemen hemen tüm kesimlerinde yaşandığı gibi sağlıkta da maalesef bu tür üzücü olaylarla karşı karşıya kalabilmekteyiz. Sevginin, merhametin ve hoşgörünün sembolü olan sahada böylesi kahreden olayların bir daha yaşanmamasını yürekten temenni ediyoruz. Hayatını kaybeden meslektaşımız Opr. Dr.Kamil Furtun'a Cenab-ı Hakk'tan rahmet, kendisi de meslektaşımız olan değerli eşleri başta olmak üzere evladı ve tüm yakınlarına sabırlar diliyorum.Milletimizin ve sağlık camiamızın başı sağ olsun" ifadeleri kullanıldı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kabadüz Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title