Haberler

Samsun'da Trafiği Rahatlatacak Teknolojik Projeler

Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun il genelinde trafiği rahatlacak hedeflerini anlattı.

Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun il genelinde trafiği rahatlacak hedeflerini anlattı.

Yavuz, yaptığı açıklamada il merkezinde 61 noktada izleme, 4 noktada "Plaka Tanıma Sistemi" (PTS) ve radar sistemleri olmak üzere toplam 250 kamerayla MOBESE faaliyetlerinin sürdürüldüğünü anımsattı.

MOBESE kameraları, radar ve plaka tanıma sistemlerini birbirlerine entegre ederek sayılarının arttırılması yönünde çalışma yaptıklarını ifade eden Yavuz, "MOBESE faaliyetlerinde kullanılan 61 noktadaki kameralarımızın 32 tanesi analog 29 tanesi ise HD. Öncelikli hedefimiz bunların hepsinin görüntü kalitesinin artması açısından HD'ye geçirilmesi. Samsun merkezinde 61 noktadaki güvenlik temelli kameralarımızı iki katına, en az 150 noktada 500 kameraya çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Mevcutta bulunan plaka tanıma sistemleriyle radar sistemlerini birbirine entegre ederek Ankara ve İstanbul'da olduğu gibi hız koridorları oluşturmak istediklerini belirten Yavuz, mevcutta bulunan plaka tanıma sistemleri, anlık radar ve 7 noktalı radar sistemlerinin de hayata geçirilmesini amaçladıklarını kaydetti.

Asayiş ve trafik hizmetlerinde kullanılan araçların üstlerine yerleştirilecek kameralar yardımıyla seyir halindeki araçlarda plaka tanıma, yüz tanıma, radar ve hatalı park sistemleri sayesine tespitler yapılabileceğini anlatan Yavuz, bu yeniliklerin emniyet teşkilatını daha aktif hale getireceğini ifade etti.

Mevcutta takip edilen araçlarının dışında il merkezi ve ilçelerde bulunan bütün araçların araç takip sistemine geçirilmesini hedeflediklerini de ifade eden Yavuz, trafiğin rahatlatılması için Samsun Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirmeyi planladıkları "Trafik Elektronik Denetleme Sistemi"nin (TEDES) de bazı büyük şehirlerde kullanılmaya başladığını Samsun'da da en yakın zamanda kullanılabileceğini belirtti.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü olarak "Trafikte Akıllı Ulaşım Sistemi"nin kurulması yönünde bir çalışmalarının olduğuna değinen Yavuz, ana kavşaklarda kurulacak söz konusu sistemle hem trafik yoğunlu ve akışın dijital bir ortamda denetlenebileceğini hem de anlık yönlendirmelerinin yapılabileceğini dolayısıyla kavşaklarda trafik polislerinin yönlendirmesine ihtiyaç duyulmayacağını belirtti. Yavuz, bu sayede sürücülerin yoğun saatlerde trafik polisinin yönlendirmeleriyle dikkatlerinin dağılmayacağını ve kazaların da önüne geçileceğine işaret etti.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title