Haberler

Samsun'da Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörle mücadelede kararlı gidiyoruz. Son günlerde Güneydoğu'da, Tendürek Dağları'nda, Bestler-Dereler, Cudi, Gabar'da silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, korucularımız evelallah inlerine girdi. Şu anda bunların lider kadrolarını yakalıyorlar ve etkisiz hale getiriyorlar." dedi.

Erdoğan, Samsun'da düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, sağlık alanında devrim niteliğinde adımlar attıklarını belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun SSK genel müdürü olduğu zaman hastanelerimizin halini burada bilenler var. Sigorta hastanelerine girilebiliyor muydu? Kuyrukta çekilen çileleri biliyorsunuz değil mi? İlaçlarınızı alabiliyor muydunuz? Kardeşlerim, hastanelerde pislik, rezillik. Hijyen diye bir şey yok. Ey Kılıçdaroğlu sen önce bunun hesabını ver ama bunu tabii gençler bilmiyor. Kardeşlerim biz bunu yaşadık. Şimdi modern hastanelerimiz var mı? İlaçlarınızı istediğiniz eczaneden alıyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

Şehir hastanelerine başlandığını, Samsun'un da bir şehir hastanesine kavuşacağını, Mersin, Yozgat ve Isparta da şehir hastanelerinin açıldığını, diğerlerinin inşaatlarının da devam ettiğini dile getiren Erdoğan, "Devasa hastaneler. İçeriye girdiğiniz zaman elhamdülillah bi kapıdan girip öbür taraftan şifa bulmuş olarak çıkacaksınız." diye konuştu.

Erdoğan, Cumhuriyet tarihi boyunca 79 senede ulaşımda, 6 bin 100 km bölünmüş yol yapıldığını, kendilerinin ise 15 senede 19 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, geldiklerinde 25 havalimanı varken şimdi 59 havalimanı olduğunu hatırlattı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne bu zihniyet 'hayır' demişti. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne bu zihniyet 'hayır' demişti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne de işte bu sabah görüştüğüm genç gibi onlar da 'hayır' demişti. Ama onun tabii tezi ne? 'Niye adını Yavuz Sultan Selim Köprüsü koydunuz.' Hale bak. Boğazın altından 3 yılda 200 milyon insan geçti Marmaray'dan ama bunlar ona da 'hayır' dedi. Avrasya Tüneli'ne 'hayır' dediler. Yine boğazın altından. Osmangazi Köprüsü'ne 'hayır' dediler. İsteseniz de istemeseniz de biz bunları yapıp yolumuza devam edeceğiz. Niye? Benim milletim bunlara 'evet' dediği için."

"Ah ah bu koalisyonlu yıllarda neler çektik"

Gençlerin, 1960 darbesinden sonraki yıllarda, koalisyonlu yılların, tek parti yıllarından daha fazla olduğunu bilmediğini dile getiren Erdoğan, "Ah ah bu koalisyonlu yıllarda neler çektik. O istikrarsız ortamları bilmiyorsunuz. 1990'lı yıllarda nasıl ekonomik krizler çektiğimizi bilmiyorsunuz. Karnelerle ekmek, gazyağı dağıtıldığını bilmiyorsunuz. Onu anneleriniz, dedeler bilir. Bak bilenler var burada. Bütün bunlara rağmen biz yeni bir dönemi şu anda elhamdülillah ülkemize getirdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakın zamanda yaşanan bir tecrübenin istikrarın ve istikrarsızlığın ne olduğunu kendilerine çokta açık gösterdiğini, 7 Haziran'da bir seçim yaşandığını ve koalisyonun bile kurulamadığını anımsatarak, "Ben anayasadaki haklarımı kullanarak bir erken seçime ülkemizi götürdüm. Erken seçime gittik ve elhamdülillah bu sıkıntıyı bertaraf ettik. Ana muhalefet partisi terör örgütüyle beraber hareket etti, maalesef. Şu anda Kandil ne diyor? 'Hayır' diyor. İmralı'da bölücü örgütün başı ne diyor? 'Hayır' diyor. Pensilvanya'daki FETÖ'nün başı ne diyor. Şimdi, ana muhalefet işte onlarla beraber yürüyor." diye konuştu.

"İdam isteriz" sloganları üzerine, 16 Nisan'dan sonra parlamentoya bu konunun geleceğini belirten Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu, 'ben buna evet derim' diyor. Sayın Bahçeli, kanaatini açıkladı, o da 'evet derim' diyor. Sayın Yıldırım o da aynı kanaatte. Bu parlamentodan geçip de önüme geldiğinde, ben de bunu onaylarım. Ben, George, Hans ne diyecek buna bakmam. Ben, Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma ne diyecek, Rabbim ne diyecek ona bakarım. Çünkü, şehitlerimizin katillerini bizim affetme yetkimiz yok." değerlendirmesini yaptı.

- "Terörle mücadelede kararlı gidiyoruz"

Referanduma 18 gün kaldığını belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Durmak yok yola devam. Özellikle hanım kardeşlerimin çok koşturması lazım. Kardeşlerimizin bütün bu gayretleri inşallah 16 Nisan'ı bizim lehimize dönüştürecektir. Tabii çok yalan makinesi çalışıyor. Buna fırsat vermeyeceğiz. Terörle mücadelede kararlı gidiyoruz. Son günlerde Güneydoğu'da, Tendürek Dağları'nda, Bestler-Dereler, Cudi, Gabar'da silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, korucularımız evelallah inlerine girdi. Şu anda bunların lider kadrolarını yakalıyorlar ve etkisiz hale getiriyorlar. Bu millet askerinin, polisinin, korucusunun, hükümetinin arkasında oldukça hiç endişe etmeyin bu yürüyecektir.

Aynı şey Fırat Kalkanı'nda olmadı mı? Gaziantep'te 56 yavrumuzu, kardeşimizi öldürdüler, 'Artık sabır yok' dedik ve Cerablus'a girdik. Arkasından Rai'ye girdik. Şu anda Dabık, Bab'ı geçtik. DEAŞ temizlendi, PYD, YPG bunları da temizliyoruz ve şu anda Münbiç'teyiz. Koalisyon güçleriyle, ABD ve Rusya'yla görüşmelerimiz devam ediyor. Diyoruz ki buralardan tehdit devam ettiği sürece bizim çekilmemiz mümkün değil. Şimdi, öyle bir cevap verin ki tüm Türkiye, Avrupa, dünya duysun. 16 Nisan'da tek millet için evet mi? Tek bayrak için evet mi? Tek vatan için evet mi? Tek devlet için evet mi? Ey dünya Samsun'dan yükselen bu sesi duy. Ey PKK'sından FETÖ'süne tüm terör örgütleri, Samsun'dan yükselen bu evet sizin sonunuzun işaretidir. Kardeşlerim, şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Samsun Cudi Politika Güncel Haberler

title