Haberler

Samsun'da Öğretmenler Konser Verdi

Güncelleme:

Samsun'da, Türk Sanat Müziği Öğretmenler Korosu tarafından verilen konser beğeniyle izlendi.

Türk Sanat Müziği Öğretmenler Korosu, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde bir konser verdi. Konseri Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Gündal, öğretmenler ve çok sayıda davetli izledi. İki bölümden oluşan konserde Hicaz ve Uşşak makamlarında 25 Türk sanat müziği seslendirildi. Şef Zehra Akbal'ın yönettiği ve 38 öğretmenin yer aldığı Türk Sanat Müziği Öğretmenler Korosu konseri büyük beğeni topladı.

Koro hakkında bilgi veren Şef Zehra Akbal, "Koromuz Samsun Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kuruldu. Bu yıl 2. konserimiz. Arkadaşlarımızın boş zamanlarında bir araya gelerek sanat müziği adına yaptığımız bir çalışmayı sergilemek için buradayız" dedi.

Koronun sene başından beri çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "İnsanları kültürle sanatla sporla bir araya getirmek oldukça zor. Arkadaşlarımız böyle bir başarıya imza attıkları için kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kültür etkinliklerinin sık aralıklarla olduğu sürece mutlu olduklarını ifade eden Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, "İlimizde sanatın da belli bir yerlerde olması, ilimizdeki gelişmenin sağlıklı olduğunun bir göstergesidir. Kısa sürelerle bu etkinliklerde bulunuyoruz, mutlu oluyoruz. Katılımın olması güzel, bu konserin ayrı bir anlamı da var. Öğretmenlerden oluşan bir koromuz. Bunların çoğalması gerekiyor. Gerçi Samsun, Türkiye ortalamasının çok üstünde" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nuri Çobanoğlu 19 Mayıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title