Haberler

Samsun'da Manda Üreticileri Destekleniyor

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, anaç manda ve Anadolu mandası ıslahı için çiftçilere 2014 yılı için 4 milyon 341 bin lira ödeme yapılacağını söyledi.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, anaç manda ve Anadolu mandası ıslahı için çiftçilere 2014 yılı için 4 milyon 341 bin lira ödeme yapılacağını söyledi.

Güven, yaptığı yazılı açıklamada, Samsun'da anaç manda ve Anadolu mandası ıslah projesi desteklemesinden faydalanacak çiftçiler ve ödenecek tutarların tespit edilerek hak edişlerinin yapıldığını belirtti.

Güven, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Hayvancılık desteklemesinde anaç manda için 400 lira, Anadolu Mandası Islah Projesi kapsamında projeye dahil olan yetiştiricilere manda başına 700 lira destek verilmektedir. Samsun'da anaç manda desteklemesinden bin 389 çiftçi yararlanmış olup, destekleme miktarı 2 milyon 460 bin liradır. Anadolu Mandası Islah Projesi için 123 adet çiftçiye 1 milyon 881 bin lira destekleme ödemesi yapılacak. Samsun'da 2014 yılına ait anaç manda ve Anadolu Mandası Islah Projesi için toplam 4 milyon 341 bin TL destekleme ödemesi yapılacaktır."

Kaynak: AA / Yerel

Kadir Güven Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title