Haberler

Samsun'da Kurban Bayramı Tedbirleri

Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, halkın huzur ve güven ortamında Kurban Bayramı'nı geçirmelerini sağlamak için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, halkın huzur ve güven ortamında Kurban Bayramı'nı geçirmelerini sağlamak için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Yavuz, makamında düzenlediği basın toplantısında, Kurban Bayramı nedeniyle aldıkları tedbirleri değerlendirdi.

Genel güvenlik ve asayişin sağlanması, halkın can ve mal güvenliğinin temini ile vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içinde geçirebilmeleri için il merkezi ve ilçelerinde mecut emniyet ve trafik tedbirlerine ilave olarak ek tedbirler aldıklarını vurgulayan Yavuz, Kurban Bayramı öncesi ve bayram tatili süresince ek tedbirlerin uygulanabilmesi için bir çok birimde izinlerin kaldırıldığını söyledi.

Yavuz, şöyle konuştu:

"Kurban Bayramı öncesi ve bayram tatili süresince vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahatlerini, ziyaretlerini ve alış veriş yapmalarını sağlamak, hırsızlık, yankesicilik, kapkaç, asayişe müessir olayların önlenmesi için cuma gününden itibaren il merkezinde bulunan 5 adet kurban satış yerinde yaya devriyeler görevlendirilmiştir. Ayrıca Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce sahte para olaylarına karşı Asayiş Şube Müdürlüğünce hırsızlık ve yankesicilik olaylarına ekipler görevlendirilmiştir. Şehir içinde ve şehirler arası devlet kara yolunda yaya ve araç trafiğine karşı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce mevcut 9 ekibe ilaveten 3 ekip olmak üzere toplam 12 ekip, şehirler arası kara yolunda Havza ve Bafra Bölge Trafik ekiplerine ilaveten birer ekip olmak üzere toplam ikişer ekip görev alacaktır. Şehir içi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce gündüz ve gece 13 ekip, 13 motosikletli Şahin ve radar ekibi ile mezarlıklara, şehirler arası otobüs terminaline, bayramlaşma yerlerine ve yoğun kavşaklara yaya personel görevlendirilerek trafik tedbirleri alınacaktır."

10 numara yağ denetimi artacak

KOM Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler ile toplu taşıma araçlarında standart dışı yakıt (10 numara yağ) kullanımına karşı denetim ve kontrollere ağırlık vereceklerini vurgu yapan Yavuz, "Havaalanı, gar ve terminal gibi yerlerde kalabalık olan alışveriş merkezlerinin bulunduğu sokaklar, ana arterler, cedde ve mezarlıklarda bayram öncesi gündüz 24, gece 24 nokta olmak üzere toplam 48 noktada, bayram süresince gündüz 17, gece 17 olmak üzere toplam 34 noktada yaya devriye görevi yapmak üzere personel görevlendirilerek emniyet tedbirleri artırılacaktır" dedi.

Yavuz, bayram namazı süresince görevlendirilen 20 ekibin cami tedbirlerinde görev alacağını, bayram namazı sonrasında silah atılmak suretiyle meydana gelebilecek müessif olayların önlenebilmesi amacıyla önceki tarihlerde silahla ateş edildiği tespit edilen ve ateş edilmesi muhtemel mahalle, cadde ve sokaklarda  özel ekip görevlendirilmesi planlandığını belirterek, "Halkımızın huzur ve güven ortamında Kurban Bayramı'nı geçirmelerini sağlamak için tedbirler artırılarak en üst düzeyde çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürü Yavuz, vatandaşların dilek ve şikayetlerini tüm iletişim araçlarını kullanarak 24 saat esaslı görev yapacak birimlere aktarabileceklerini sözlerine ekledi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title