Haberler

Samsun'da Kadın Doktorun Öldürülmesi

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Samsun'da görev yapan Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aynur Dağdemir'in bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etti.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Samsun'da görev yapan Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aynur Dağdemir'in bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etti.

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisi önünde beyaz önlük giyen öğrenciler, görevi başında öldürülen Op. Dr. Aynur Dağdemir için bir araya geldi.

Grup adına açıklama yapan, Tıp Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Bahadır Kılıç, doktor adayları olarak her geçen gün ayrı bir sağlıkta şiddet haberi okuduklarını, korku ve kaygıyla hekimlik yapmayı reddettiklerini belirtti.

Hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak için tüm önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Kılıç, adalet sarayında var olan güvenlik tedbirlerinin aynısını vakit geçirmeden hastanelere de uygulanması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından saygı duruşunda bulunuldu, ardından görev şehidi olan doktorlar için fatiha okundu.

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title