Haberler

Samsun'da Kadın Çiftçilere Eğitim

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven; ilçelerde tarımsal konular, ev ekonomisi, kooperatifçilik, girişimcilik, liderlik, kadına yönelik şiddet ve sosyal güvenlik gibi birçok konuda kadın çiftçilere eğitim verildiğini açıkladı.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven; ilçelerde tarımsal konular, ev ekonomisi, kooperatifçilik, girişimcilik, liderlik, kadına yönelik şiddet ve sosyal güvenlik gibi birçok konuda kadın çiftçilere eğitim verildiğini açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasındaki 'Kadın Çiftçi Eğitimi İşbirliği Protokolü' çerçevesinde Samsun'un Alaçam, Canik, Çarşamba, Kavak, Ondokuzmayıs, Salıpazarı, Terme ve Yakakent ilçelerindeki köylerde 4'er haftalık, eğitim programı düzenlendiğini söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Tarımsal konuların yanı sıra, ev ekonomisi, kooperatifçilik, girişimcilik, liderlik, iklim değişikliği, toplumsal cinsiyet eşitliği, Türkiye'de kadın erkek eşitliği mevcut durumu, yasal ve uluslararası gelişmeler, kurumsal yapılanmalar, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri, sosyal güvenlik konularında kadın çiftçilerimize eğitimler düzenlenmiştir. Bu eğitimlerin sonucunda kadın girişimci olan ve tarımda aktif role sahip kadın çiftçilerimize teknik gezi düzenlenmiştir. Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde bulunan Çalışkan Arılar Kadın Kooperatifi ve Aksaray ile Güzelyurt İlçesi Gaziemir Köyü'nde bulunan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ziyaret edilerek, tarımsal faaliyetlerin modelleri kadın çiftçilerimiz tarafımızdan yerinde incelenmiştir. Teknik gezi kapsamına 7 ilçemizden 67 kadın çiftçi katılmıştır. Teknik gezinin sonunda Nevşehir, Ürgüp ve Kapadokya turistik gezisi yapılmıştır" dedi.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title