Haberler

Samsun'da Halk Dansları Festivali Heyecanı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 33'üncüsü düzenlenecek Halk Dansları Festivali, 22 Temmuz'da başlayacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 33'üncüsü düzenlenecek Halk Dansları Festivali, 22 Temmuz'da başlayacak. Festival için 16 ülkeden 550 dansçı Samsun'a gelecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, 22-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 33'üncü Halk Dansları Festivali nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Samsun'daki sel felaketi, Soma'daki maden faciası nedeniyle 2 yıl üst üstte ertelen festivalin 22 Temmuz'da yapılacak açılış korteji ve Ferhat Göçer konseriyle başlayacağını belirten Çamaş, 16 ülkeden 550 dansçının festival için kente geleceğini dile getirdi. Çamaş, 25 Temmuz'da da Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdrlüğü tarafından 'Arda boyları' isimli eserin sahneleneceğini belirterek "O da yine yöresel kıyafetlerle halk oyunlarını içerdiği için o anlamda devam edip bu festivalimizin akışını belirleyecegiz. Şehrimizin çeşitli noktalarında gösteriler yapılacak. Bu sene farklı olarak ilçelerimize gidicez. Yani sadece Samsun şehir merkezine, Cumhuriyet meydanına değil bizden talep eden ve bu konuya duyarlılık gösteren ilçelerimize de gücümüzün yettiği kadar, ekiplerimizin el verdiği kadar da gidip oralarda da birer akşam gösteri yapıcaz" dedi.

Çamaş, 7 aylık bir çalışmanın ardından bu organizasyonun gerçekleştirileceğini belirterek "İnşallah aksaksız bir şekilde Samsun'un uluslararası anlamdaki en büyük organizasyonunu hep birlikte yaşayacağız. Şehrin tanınırlığının artırılması, Samsunun sahip olduğu potansiyellerini yurt dışına taşınması, bunların oralarda anlatılması, buraya gelecek olan 550 tane misafirin orada gidip bizimle ilgili anılarını, şehrimizle ilgili gördüklerini, duyduklarını anlatmaları, dünyanın 16 ülkesinde buradan güzel duygularla ayrılan misafirlerimizin bizi anlatmasını arzu ediyoruz" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ferhat Göçer Çamaş Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title