Haberler

Samsun'da Gıda Sektörüne İhracat Eğitimi Verildi

Güncelleme:

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, gıda sektörünün ihracat kapasitesinin artırılması projesi çerçevesinde "Uluslararası Pazarlara Giriş Stratejileri Eğitimi" düzenledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nca (STSO), gıda sektörünün ihracat kapasitesinin artırılması projesi çerçevesinde "Uluslararası Pazarlara Giriş Stratejileri Eğitimi" düzenledi.

Proje kapsamında, STSO ev sahipliğinde düzenlenen eğitime paydaş firmalar katıldı.

Toplantıda konuşan eğitimen Ceyhun Yeşilşerit, değişen ekonominin ihracatçıları vahşi rekabetin içerisine ittiğini söyledi.

Piyasada her sektörde fazla ürün ve hizmet çeşitliliği bulunduğunu belirten Yeşilşerit, "Her şey hakkında daha çok bilgi sahibiyiz. İletişim, sipariş verme ve alma kolaylıkları var. İnternet satış, satın alma ve eğitim için önemli bir kanal. Değişen ekonomi bize küreselleşme, teknoloji ve belirsizlik olmak üzere üç alanda fırsat sunuyor ama bir yandan da tehdit ediyor" dedi.

Bunları yönetemeyenlerin ayakta kalamayacağını ifade eden Yeşilşerit, şöyle devam etti:

"Bir işletmenin rekabet edebilmesi için strateji geliştirmesi ve uygulaması gerekir. Pazarlamanın temel hedeflerini ise, mevcut müşterilere daha fazla ve daha sık satmak, rakiplerin müşterilerini kendine çekmek, pazara yeni giren tüketicileri müşteri edinmek, marka sadakati yaratmak, işletmenin toplum tarafından sevilmesini ve benimsemesini sağlamak başlıklarında sıralayabiliriz."

STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, "Bilindiği gibi oda olarak en önemli çalışmalarımızdan biri ihracatımızı daha üst seviyelere çıkartmak. Bu yönde önemli çalışmalar ortaya koyuyoruz. Bunun için de Ekonomi Bakanlığı ile görüşmeler yaparak bu projeyi uygulamaya karar verdik. Sektörün sorun ve ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışıyoruz. Sektörün ihracatının artırılması anlamında, firmalarının geliştirilmesi anlamında da gereken desteği vermeye hazırız. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımız aralıksız sürecek" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Ceyhun Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title