Haberler

Samsun'da Fetö Operasyonu: 14 Gözaltı

SAMSUN'da polis tarafından yapılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, daha önce kapatılan Tanrıverdi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı üye ve yöneticilerine yönelik operasyonda, 14 kişi gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri bugün Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Tanrıverdi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakıf ve üyelerine yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 130 polis, 35 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda vakıf yöneticisi ve üyesi oldukları iddia edilen ve aralarında işadamları, memur ve mühendislerin bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

2 ÜSTEĞMEN GÖZALTINDA

Öte yanran Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de dün FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda görevli Üsteğmen Ahmet Hamdi M.'yi istanbul'da, Üsteğmen Abbas S.'yi ise Samsun'da yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan soruşturma sırasında şüphelilerin terör örgütünün haberleşme programı ByLock kullandıkları iddia edildi. Polis ele geçen dijital verileri de incelemeye aldı.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title