Haberler

Samsun'da Evde Sağlık Hizmetleri Protokolü İmzalandı

Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği arasında Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında protokol imzaladı.

Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği arasında Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında protokol imzaladı.

Valilik salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Vali İbrahim Şahin, önemli bir protokole imza attıklarını belirterek, anlaşmanın başta vatandaşlar olmak üzere işbirliği içinde çalışacak kamu kurum ve kuruluşlarına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Daha önce Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nin bireysel çalışmaları olduğunu söz konusu protokolle bu kurumların artık birlikte çalışacağını belirten Şahin, "Bu protokol Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetleri'nin yapılmasına dair bir protokoldü. Bu üst protokolle bize de görevler verilmişti. İllerde Valilerin başkanlığında söz konusu kurumlarla birlikte özellikle hasta, yaşlı malul insanların bakımının evde yapılmasıyla ilgili çalışmayı daha dikkatli yapacağımız konusunda bize de görevler vermişlerdi. Biz bugün bu protokolle bunu resmiyete dönüştürüyoruz" diye konuştu.

Söz konusu protokolün bugünden itibaren geçerli olacağını ve artık Evde Bakım Hizmetlerinin daha verimli şekilde yürütüleceğini kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

"Hastaneye gelmesinde zorluk olan daha sıkça hastaneye gelmesi gereken insanlara gerek hastanedeki hasta sayısını artırmamaları gerekse evlerinde daha refah düzeyi yüksek şekilde ona sağlık hizmeti veya diğer hizmetlerin sunulmasının maliyetinin daha düşük olacağı, ancak bir o kadar da insanların kendi evinde olması nedeniyle psikolojik olarak rahat edecekleri dikkate alınarak böyle bir çalışma başlatılıyor. Bu sosyal devlet olmanın bir gereği de aynı zamanda. Bu protokolün hem Samsun'umuza hem ülkemize yaşlı ve bakıma muhtaç olan insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

"Cumhurbaşkanından yardım talebi" haberi

Öte yandan Vali Şahin Tekkeköy ilçesinde eşi 2002 yılında vefat eden ve yalnız yaşayan 101 yaşındaki Hanım Özdemir ile ilgili bazı yayın organlarında "Hanım Özdemir Cumhurbaşkanından yardım istedi" başlığıyla verilen haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Haberin son derece çarpıtılarak verildiğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Haber tamamen seçim atmosferine giren Türkiye'de biraz da 'zihinleri bulandırabilir miyiz' diye ön yargılı hazırlanmış bir haber. Bu son derce üzücü ve kesinlikle şiddetle red ettiğimiz, kınadığımız bir haber. Aslında hanımefendi 80 yaşında değil, 101 yaşında. Ayrıca ekonomik olarak durumu belki Türkiye ortalamasının üzerinde. Çünkü eşinden emekli maaşı var, ayrıca bir yıl öncesine kadar vefat eden oğlunun eşinin yanında kalıyor. Ancak eşinin hatıralarını eski evlerinde daha iyi canlandıracağı düşüncesiyle gelininin evinden ayrılıyor. Kendisinin emekli maaşı var. Gelininin de kocasından maaşı var. İki tane evleri var. İki oğlu var. Bunlarında ekonomik durumu iyi. Büyükşehir Belediyesi evde bakımını üstleniyor. Ayrıca Tekkeköy Belediyesi ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı hem ev temizliği hem de vakıftan bir otelle anlaşıp onlara yemek de götürülüyor. Ama bunlar hiç yapılmamışcasına adeta, 101 yaşındaki bir kadının söylediklerinin de yaşının gereği yanlış anlaşılabilecekleri de dikkate alınmaksızın çok kabaca hazırlanmış bir haber."

Vali Şahin, Özdemir ailesinin söz konusu haberle ilgili dava açmaya hazırlandığını belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Şahin Tekkeköy Türkiye Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title