Haberler

Samsun'da Diyabete Dikkat Çekmek İçin İftar Öncesi ve Sonrası Kan Şekerleri Ölçümü Yapıldı

Samsun'da diyabet hastalığına dikkat çekmek için iftar öncesinde ve sonrasında 2 bin kişinin kan şekeri ölçümü yapıldı.

Samsun'da diyabet hastalığına dikkat çekmek için iftar öncesinde ve sonrasında 2 bin kişinin kan şekeri ölçümü yapıldı.

İlkadım Rotary Kulübü'nün yıllık çalışma programı kapsamında diyabet hastalığına farkındalık oluşturmak amacıyla Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin katkılarıyla Canik ilçesinde iftar öncesinde açlık, iftar sonrasında ise tokluk kan şekeri ölçümü yapıldı.

Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda belediyenin verdiği iftar öncesinde ücretsiz olarak vatandaşların önce kiloları tespit edildi ardından da kan şekeri ölçüldü.

İlkadım Rotary Kulübü Başkanı İnci Etikan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, diyabet hastalığının toplumda giderek artığını ve komplikasyonları nedeniyle çok büyük sağlık harcamalarına neden olduğunu söyledi.

Aynı zamanda dahiliye uzmanı olan Etikan, diyabet konusunda topluma yararlı bir hizmet yapmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İftar yapacak kişilerin  önce açlık daha sonra yemekten 2  saat sonra tok olarak kan şekeri  değerlerini bakacağız. Sonuçları Sağlık Bakanlığı ile paylaşacağız. Amacımız açlıktan normal kan şekerinin tokluğun 2'inci saatinde yüksek kalması ile seyreden ve en önemli kalp hastalığı sebebi olan gizli diyabet hastalığının tespit etmek. Sinsi seyreden diyabet hastalığına yakalanmış ama farkında olmayan kişilerin hastalıklarını fark etmelerini sağlamaktır."

Kaynak: AA / Yerel

İlkadım Samsun Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title