Haberler

Samsun'da Ders Zili Çaldı

Üç aylık yaz tatilinin ardından 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çalarken, Samsun’da 46 bin 921’i taşımalı, 17 bin 447’si 1. sınıf olmak üzere toplam 246 bin 357 öğrenci eğitim görmeye başladı.

Üç aylık yaz tatilinin ardından 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çalarken, Samsun'da 46 bin 921'i taşımalı, 17 bin 447'si 1. sınıf olmak üzere toplam 246 bin 357 öğrenci eğitim görmeye başladı.

Samsun'da 2015-2016 yılının ilk ders zili dolayısıyla Atakum ilçesindeki Mimar Sinan İlkokulu'nda tören düzenlendi.Törene, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ali Yılmaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler, uzun bir tatilin ardından yeniden okula geldikleri için mutlu olduklarını söylediler. Törende öğrencilerin şiir okumasının ardından 1. sınıfa yeni başlayan minik öğrencilere 8. sınıf öğrencileri çiçek vererek 'hoş geldiniz' dediler. Ardından kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Okul sadece insanları eğiten ve onu bir meslek yapan kurum değildir. İnsan ilişkilerini öğreten sevgiyi, saygıyı benimseten, toplumu benimseten bireyler olarak yetiştirmektir. Samsun'da bu sene yaklaşık 47 bin taşımalı olmak üzere 247 bine yakın öğrencimiz ile ders başı yapıyoruz" dedi.

Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere ve öğretmenlere başarılar dileyen Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, "Milli, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Atatürk'ün bize hedef olarak gösterdiği Çağdaş, uygarlık düzeyinin üzerine çıkma azmi ve gayreti içersindeyiz. Bunu gerçekleştirmek için 'öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diye özleyişi ile hareket etmek zorundayız. Bunun için de insan unsuru çok önemlidir. Yetişmiş insan, kaliteli insan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet sonsuna kadar yaşayacağı toplumu oluşturan sizler olacaksınız" diye konuştu.

Konuşmasında öğretmen, öğrenci ve velilere uyarılarda bulunarak başlayan MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ali Yılmaz, "Öğretmenin sermayesi bilgisidir. Kalbindeki sevgi ise serveti, vicdani duyarlılığı ise müfettişidir. Dolayısıyla öğretmenin başkaca bir zenginliğe ihtiyacı yoktur. 21. Yüzyıl, öğrencilerimizden ve insanımızdan çok büyük beceriler istiyor. Bunların özellikle temelinin atıldığı yer okuldur. Öğrencilerimiz burada önce bilgi, beceri hepsinden önemlisi uygun değer, tutum ve davranışlar kazanmalıdır. Velilerimiz de öğrencilerimize özgüven kazandırmakta ilk adımı atıyorlar. Okullar ise bunu geliştirecek bir role sahiptir. Velilerin çocuklar üzerinde özgüven oluşturmadaki önemini hiçbir şekilde gölgede bırakmıyor. Onun için çocuklarımızı yetişkin birey gibi karşımıza alıp, onların özgüven kazanmalarını ve okul ile işbirliğini sürekli kılarak, çocukların en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak velilerimizin başlıca görevi olmalıdır" şeklinde konuştu.

Güneş altında bekleyen çocukları gölge alana çekerek ve şiir okuyan çocukları yanına çağırarak konuşmaya başlayan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Eğitim öğretimin sağlıklı yürümesi için biz yöneticiler üzerimize düşeni yapacağız. Diğer taraftan da veliler, yavrularının daha iyi yetişmesi adına çok ciddi gayret sarf edecekler. Çünkü biz Atatürk'ün bize işaret ettiği muhasır medeniyet seviyesinin de ötesine çıkmak için çok ciddi çaba sarf etmek zorundayız. Bunu sağlamanın yolu sadece okulda, sınıfta, okul bahçesinde değil, evde belki evin salonlarında, evin bahçesinde de, sokakta da çocukların çok iyi yetişmesi gerekiyor. Özellikle biz Samsun'da güvenlik güçlerimiz, emniyet teşkilatı tahmin ettiklerinizin ötesinde tedbirler alıyorlar. Lise düzeyinde ve üniversiteye gitmiş çocuklarımızın özellikle uyuşturucu belasından uzak tutulması için çok ciddi gayret sarf ediyorlar. Bu konuda çok mesafe aldık. Özellikle geçmiş 6-7 ay öncesine bakıldığında bu minimize ettik. Ama bununla mücadelemiz sürekli devam edecek. Asla onlara prim vermeyeceğiz. Özellikle yavrularımıza zehir kusan o insanlara mutlak surette adaletin önüne getirip teslim edeceğiz" dedi.

Samsun'da öğrenciler için yapılan projelerden bahseden Vali Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü, " Samsun'da 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' projesi başlattık. İnsanların bisiklet sürmek gibi yüzmeyi de bir defa öğrendiklerinde ömür boyu yüzebilecekleri kabiliyeti, spor dalını öğretiyoruz. Anne karnından çocuk dünyaya geldiğinden itibaren ölünceye kadar yapabildiği tek spor dalı yüzmedir. Yaptığımız istatistiki bir çalışmada Samsun'da yaşayan insanların yüzde 80'i yüzme bilmiyor. Bu sene eğitime başlayan yavruların yarısını biz eğitime alıyoruz. Biz bu sene 17 bin yavrumuzdan yaklaşık 9 binin üstündeki çocuklarımıza yüzme öğreteceğiz. Özellikle 72 ayı geçmiş yavrularımız daha hızlı öğreniyor. Kabiliyetleri olanları da olimpiyat ve dünya şampiyonalarına hazırlayacağız. Biz geçen yıl talihsiz 1-2 tane kaza yaşadık. Bu kazalar bizi üzdü. Bir tane yavrumuzu maalesef yitirdik. Bu tarz olumsuzlukların hiç yaşanmaması için ciddi tedbirler aldık. Geçen yıl haber vermeksizin servis araçlarını kullandım. Ama bu sene biraz dana medya mensubu arkadaşlarımızla bunu yapıp denetimler yapacağız. Kurallara uymayanları ise lisanslarını iptal edip, ihalelerini bir başkasına vereceğiz. Çünkü taşımalı eğitim bizim çok önemsediğimiz bir alandır"

Vali Şahin'in konuşmasının ardından ilk ders zili çalındı. İlk ders zilini Samsun Valisi İbrahim Şahin, MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ali Yılmaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ile 1. sınıf öğrencileri birlikte çaldı.

Çalınan ders zilinin ardından Vali Şahin ve beraberindekiler Mimar Sinan İlkokulundaki anaokulunu ve diğer sınıfları ziyaret ettiler. Çocuklarla sohbet eden Vali Şahin, öğrencilere hediyeler verdi. Törende ayrıca, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrencileri 'Kanka Polis' ile tanıştırarak eğlendirdi. Kanka polisleri gören çocuklar maskotlarla hatıra fotoğrafı çekindiler. İlk ders zilinin çalınmasının ardından sınıflarına koşan öğrenciler sıraların üzerlerindeki yeni ders kitaplarını incelediler. Anasınıfına yeni başlayanlardan bazıları ise gözyaşlarına hakim olamadı. Okulun bazı öğrencileri de uzun zamandır görmedikleri sınıf arkadaşlarıyla bol bol sohbet ederken, sınıflarında cep telefonlarıyla ilk özçekim çekindiler. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Şahin Atakum Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title