Haberler

Samsun'da CHP'den 'Çözüm Süreci' İçin Suç Duyurusu

Samsun'da CHP'den 'çözüm süreci' için suç duyurusuCHP Samsun il yönetimi 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçunu işledikleri iddiasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğulu, eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT ve ilgili kamu görevlileri ile il valilikleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Samsun'da CHP'den 'çözüm süreci' için suç duyurusu

CHP Samsun il yönetimi 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçunu işledikleri iddiasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğulu, eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT ve ilgili kamu görevlileri ile il valilikleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz ile yaklaşık 20 partili bugün Samsun Adliyesi'ne gelerek savcılığa dilekçelerle başvurdu. Adliye binası önünde konuyla ilgili açıklama yapan Akçagöz, "'Çözüm süreci adı altında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emir ve talimatıyla Ak Parti hükümeti üyeleri ve bürokratlarınca terör örgütünün lideri ve üyeleri ile bir dizi görüşmeler yapıldığı kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu dönemde, terör örgütünün şehir yapılanmasının kuvvetlendirilmesine ve örgütün şehir ve ilçe merkezlerine silah ve mühimmat depolamasına dönemin Ak Parti hükümetinin başbakanı, üyeleri ve bürokratlarınca göz yumulduğu, fırsat verildiği bilinmektedir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yalçın Akdoğan Beşir Atalay Efkan Ala Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title