Haberler

Samsun'da Bayram Mesajları

Samsun’da Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı.

Samsun'da Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı.

VALİ ŞAHİN: "KÜSKÜNLÜKLERE VE KIRGINLIKLARA SON VERELİM"

Samsun Valisi İbrahim Şahin mesajında, "Kimsesizlerin sahiplenildiği, öksüz ve yetimlerin sevindirildiği toplumsal dayanışmanın yoğunlaştığı rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazan'ı bir kez daha geride bıraktık. Milletçe özlemle ve sevinçle beklenen Ramazan Bayramı'na birlik, beraberlik içinde kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Hayatımızda müstesna bir yeri olan bayramları fırsat bilip, küskünlüklere ve kırgınlıklara son verelim. Hoşgörüyü, saygıyı, uzlaşmayı, paylaşmayı, dayanışmayı bir yaşam biçimi olarak benimseyip birlik ve beraberlik duygularını güçlendirelim. Kin, nefret ve şiddet hislerimizi hayatımızdan çıkaralım. Birlikten dirlik doğacağı bilinciyle birbirimize hoşgörü içerisinde yaklaşalım. Aziz milletimizin tarihindeki şanlı zaferlerin, kurduğu medeniyetlerin, farklı birçok kültüre ev sahipliği yapabilmesinin temelinde, milletçe birlik ve beraberlik içinde olma bilinci vardır. Zira ülkemizin gelişmesi ve geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilmesi kardeşlik duygularının güçlenmesine ve birbirimize sıkı sıkıya kenetlenmemize bağlıdır. Bunu başarabildiğimiz ölçüde yarınlarımız daha aydınlık, ülkemiz daha gelişmiş olacaktır. Bu duygularla tüm Samsunlu hemşerilerimizin Ramazan Bayramı'nı kutluyor, mutlu bir bayram geçirmemizi diliyorum. Bayramın ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

KÖKTAŞ: "MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN ACILARI SON BULSUN"

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak milletçe, muhabbetle kucaklaştığımız bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı boyunca milletçe büyük bir dayanışma, yardımlaşma örneği sergiledik. Mahallelerimizde, ilçelerimizde hemşehrilerimizle bir araya gelerek, aynı iftar sofralarını paylaşmanın manevi huzurunu ve mutluluğunu yaşadık. Bu anlamda Ramazan ayında yaptığımız tüm ibadetlerin, tüm hayırların kabul olunmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Bayramlar, kardeşlik, yardımlaşma, kaynaşma duygularının üst seviyeye çıkardığı; geleneklerimizin uygulanarak gelecek kuşaklara aktarıldığı, millet olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği çok önemli günlerdir. Bu özellikleri ile bayramlar birlik ve beraberlik duygularımızı daha da güçlendirmektedir. İslam coğrafyasında, umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde sıkıntı çeken Müslüman kardeşlerimizin acılarının da son bulmasını Rabbimden temenni ediyorum. Bu duygu ve düşünceler içinde Mübarek Ramazan Bayramınızı, en içten duygularımla kutluyor; bayramın, aziz milletimiz başta olmak üzere, tüm İslam alemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını Allah'tan diliyorum" diye konuştu.

GÖKSEL: "BAYRAMLARIN, SEVGİ VE KARDEŞLİĞİN PEKİŞMESİNDE KATKISI BÜYÜK"

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, bayramların birlik ve beraberlik duygularının, kardeşliğin, dayanışmanın en üst noktaya çıktığı gün olduğunu belirterek, "Her türlü dayanışma ve yüce duygunun tezahür ettiği, sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı, küskünlerin kucaklaşmanın yaşandığı bir Ramazan Bayramı'na daha erişmiş bulunmaktayız. Dünyanın her yerinde bilhassa Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Gazze'de acı çeken, zulme uğrayan kardeşlerimizin burukluğuyla Ramazan Bayramı'na erişmenin mutluluğunu yaşayamıyoruz. Bu zulmün biran önce bitmesini huzur, güven ve istikrar ortamına kavuşmasını yüce Allah'tan niyaz ederim. Sevginin, saygının, dayanışmanın ve paylaşmanın pekiştiği bayramların toplumsal birlikteliğin oluşmasında katkısı çok büyüktür. Bu nedenle, inanıyorum ki Ramazan Bayramı hangi inançtan, hangi kültürden ve kökenden olursak olalım, hepimiz için kardeşlik hukukunun ve muhabbetin daha da güçlenmesine ve gelişmesine vesile olacaktır. Bu inançla tüm halkımızın ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederim" şeklinde konuştu.

TOK: "BAYRAMLAR HUZURUN MÜJDECİSİ"

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Ramazan Bayramı'nın ilçeye, ülkeye, İslam alemi ve tüm dünyaya barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diledi. Mesajında sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının ön plana çıktığı Ramazan Bayramı'na ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Tok, "Hepimizi manevi huzura eriştiren mübarek Ramazan ayını uğurlarken, Ramazan Bayramı'na kavuşmuş olmanın mutluluk ve sevincini yaşamaktayız. Rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olan Ramazan ayı, dini açıdan taşıdığı anlamın yanı sıra sosyal olarak da tam bir dayanışma dönemidir. Halkımızın bu kutsal ayda yardım yaparak, bağışta bulunarak, dua ederek, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla dayanışma içerisinde birlikte yaşadık. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı Ramazan ayını bu erdemli özelliklerin yerleşmesi için bir vesile olarak değerlendirdik. Bayramlar, vatandaşlarımız arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, dargınlıkların unutulduğu, küslerin barışıp kardeşçe kucaklaştıkları mana yüklü özel günlerdir. Mübarek Ramazan Bayramı'nın tüm İslam alemine, aziz milletimize ve bütün insanlığa sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum" dedi.

TAŞÇI: "KÜSKÜNLÜKLER SON BULSUN"

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Türkiye'nin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu belirterek herkesin el ele vermesi gerektiğini kaydetti. Taşçı, "Bayramlar, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, kucaklaşmanın ve barışmanın yaşandığı günlerdir. Böylesi özel ve önemli günlerin kıymetini bilmeli, bu fırsat ile insanlar birbirlerine yüreklerini açmalıdır. Küskünlükler bitirilmeli, çocuklar sevindirilmeli, büyüklerin elleri gururla öpülmelidir. Böylesi önemli birlikteliklere fırsat veren Ramazan Bayramının ülkemize, bölgemize, şehrimize ve ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum. Maneviyatını en iyi şekliyle yaşadığımız, 11 ayın sultanı Ramazan ayını uğurluyor, aynı maneviyatın ve birlikteliğin bayrama taşınmasını diliyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde kıymetli Atakum halkının, milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyor, tüm insanlığa hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

GENÇ: "SAMSUNLU HEMŞERİLERİMİN RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYORUM"

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı. Genç, "Toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin anımsandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı Ramazan Bayramı'nı hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz. Yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı özel günlerdir. Bayramlar, sevincin ve mutluluğun büyüklerimizle, gençlerimizle, çocuklarımızla, eş, dost ve akrabalarımızla paylaştığımız çok özel günlerdir. Yardımlaşma ve dayanışmanın önem kazandığı bayramlarda, ihtiyaç sahibi olanlara yardım eli uzatmalı ve bayramın coşkusunu onlara da yaşatmalıyız. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, geleneklerin uygulanarak gelecek kuşaklara aktarıldığı, millet olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Samsunlu hemşerilerimin Ramazan Bayramını kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini Allah'tan niyaz ederim" ifadelerini kullandı. Genç, bayramın 1. günü saat 14.00'te Canik Belediyesi Hizmet Binası'nda yapılacak bayramlaşma törenine tüm vatandaşları davet etti.

TOGAR: "BAYRAMLARIN GETİRDİĞİ BARIŞ, HUZUR VE KARDEŞLİK ORTAMININ DEĞERİNİ İYİ BİLMELİYİZ"

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, paylaşma ve iyilik duygularının yoğun olarak yaşandığı, dargınların barıştığı, kardeşlik, dostluk, yardımlaşma ve dayanışmanın doruğa ulaştığı bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Togar şunları kaydetti: "Bayramlar bizim hem dini hem de örfü olarak milletçe kutladığımız toplumsal hayatta büyük bir önem ve değere sahip mübarek günlerdir. Bu mübarek bayram günleri kırgınlıkların, dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, hoşgörünün hakim olduğu bir iklimi yaşamak ve kalıcı kılmak için büyük bir vesiledir. Bayramların getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeliyiz. Özellikle bayram günlerinde, bugünlerin kazandırdığı alışkanlıklarla tüm yaşamımızda iyiye ve güzele yönelmeli, gelecek kuşaklara örf ve adetlerimizi aktarmalıyız. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını hakim kıldığımız sürece, daha güzel günlere ulaşacağımıza şüphe yoktur. Ramazan ayını uğurlamanın hüznü ile bayrama kavuşmanın huzuru ve mutluluğu içinde tüm hemşerilerimin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, bu güzel bayram coşkusunun barış, huzur, refah ve hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim. Belediyemizde bayramlaşma bayramın birinci günü saat 14.00'te Tekkeköy Meydanı'nda yapılacak."

MURZİOĞLU: "TEMENNİMİZ AKAN KANIN BİR AN ÖNCE DURMASI VE DÜNYADA BARIŞIN, SEVGİNİN, DAYANIŞMANIN TEKRAR GERİ GELMESİDİR"

Samsun Ticaret ve sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye'de ve dünyada barışın ve ekonomik refahın hakim olması yolundaki umudun çoğaldığı, huzurun, hoşgörünün, dayanışmanın, sevgi ve saygının sembolü olacak bir bayramı yaşama dileğinde bulundu. Rahmetle ve şefkatle dolu günlerin en değerlilerinden olan bir Ramazan ayını daha geride bıraktıklarını ifade eden Murzioğlu, şunları söyledi: "Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği, küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği günlerdir. Bayramlarımız, barışın, sevginin, dostluğun ana kaynağıdır. Bugün milletçe, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, dargınların barıştığı, kardeşlik, dostluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularının doruğa ulaştığı bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bayramlar, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlanmalı, özelikle bu günlerde birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız. Bereket ve rahmet dolu bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Ama maalesef bu Ramazan'da da bölgemizde kan akıyor. Öncelikle komşularımız Suriye, Irak ve dünyanın çeşitli ülkelerinde barıştan uzak yaşanan gelişmeleri üzüntüyle izlemekteyiz. Temennimiz akan kanın bir an önce durması ve dünyada barışın, sevginin, dayanışmanın tekrar geri gelmesidir. Bu duygu ve düşüncelerle camiam adına Ramazan Bayramı'nın, İslam alemine ve barışa her günkünden daha çok ihtiyacı olan bütün insanlığa mutluluk, huzur ve başarı getirmesini temenni ediyorum."

SARICAOĞLU: "KAVAK HALKININ RAMAZAN BAYRAMI'NI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM"

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak halkının bayramını kutlayarak resmi bayramlaşma töreninin 17 Temmuz Cuma günü Atatürk Parkı'nda saat 10.00'da gerçekleştireceğini ifade etti. Sarıcaoğlu, "Ramazan Bayramı'na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bu manevi zaman diliminin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Özellikle İslam coğrafyasında büyük acıların yaşandığını görmekteyiz. Küskünlerin barıştığı, birlik ve beraberliğin güçlendiği bu mübarek Ramazan Bayramı'nın İslam alemi için sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyor Kavak halkının Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Samsun Kavak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title