Haberler

Samsun'da 653 İş Gücü Açığı Var

Samsun'da, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında il genelinde bin kişinin istihdam edildiği, Kasım 2013 itibariyle de 306 ayrı işgücü talebinde toplam 653 kişilik açık iş bulunduğu belirtildi.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu...

Samsun'da, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında il genelinde bin kişinin istihdam edildiği, Kasım 2013 itibariyle de 306 ayrı işgücü talebinde toplam 653 kişilik açık iş bulunduğu belirtildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2013 yılı Ocak- Eylül dönemi faaliyetlerinin sunumu, 2013 yılı içerisinde açılan ve açılması planlanan işgücü yetiştirme kurslarının kurul onayına sunulması, engellilere yönelik yapılan faaliyetlerin sunulması ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Denetim Kurulu üyelerinin yaptığı denetimlere ait denetim raporlarının görüşülmesi gündemleriyle Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün(İŞKUR) 2013 Yılı Ocak ve Eylül ayları arasındaki dönem faaliyetlerinin sunumu ile başladı. İŞKUR Müdürü Hasan Kılıçaslan yaptığı sunumda, "Kuruma başvuran 28 bin 75 kişiden 6 bin 520 kişi işe yerleştirilmiş, 6 bin 395 kişinin işgücü eğitim faaliyetlerinden yararlanması sağlanmıştır. 4 bin 719 kişi işsizlik sigortasından faydalanmak için kuruma başvurmuştur. Kasım 2013 itibari ile 306 ayrı işgücü talebinde toplam 653 kişilik açık iş bulunmaktadır. Bunların 7 firmada 15'i engellilere yöneliktir. Toplum yararına programlarla 2013 yılı Haziran ayında ilimizde 600 kişinin 01 Temmuz, 30 Eylül 2013 tarihleri arasında çeşitli kamu kurumlarında istihdamı sağlanmıştır. 01 Kasım 2013- 30 Temmuz 2014 tarihleri arasında bin kişinin istihdamı sağlanmıştır. En fazla açık iş konfeksiyon işçiliği mesleğindedir. 2013 yılında 1 Kasım itibari ile bin 180 adet işçi-işveren şikayeti alınmış, bunlardan 900'ü incelenmiş ve sonuca bağlanmıştır. Bunlardan 280'i şikayetlerinden vazgeçmiştir" dedi.

Vali Hüseyin Aksoy ise toplantıda yaptığı konuşmada, "Bugünkü toplantımızda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürümüz yürütülen çalışmalar ve önümüzdeki dönemde açılması düşünülen kurslarla ilgili bizleri bilgilendirdi. Önümüzdeki günlerde açılması gereken 10 kursla ilgili kurulumuzun onayı istenmektedir. Kurul olarak bu kursların onayını veriyoruz. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulumuz gündemde yer alan hususları bu günkü toplantımızda değerlendirmiştir. İşsizliğin önlenmesi, insanlarımıza belirli nitelikler kazındırarak iş bulmaları konusunda İŞKUR İl Müdürlüğümüzün önemli gayretleri var. Yine bu yıl eylül ayı itibari ile ilimize tahsis edilen toplum yararına çalışma kapsamı içerisinde de bin kişi ilimiz genelinde çeşitli kurumlarımızın talepleri doğrultusunda ihtiyaçlara göre paylaştırıldı. Böylece ilimizde bin insanımızın 9 ay boyunca Toplum Yararına Çalışma Programı fırsatından yararlanması sağlandı. Önümüzdeki dönemde bir sonraki toplantımızda da varsa gelişen konuları duruma göre yeniden değerlendirerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'na ayrıca Vali Yardımcısı Hasan Özhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Vali Yardımcısı Haluk Şimşek ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Aksoy Samsun Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title